fbpx
19/06/2024
Medi AmbientMobilitat i Territori

MOLLET EN COMÚ PORTARÀ AL PLE UNA MOCIÓ CONTRA L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT DEL PRAT

Tot i la suspensió del projecte d’ampliació de l’aeroport, els comuns volen fer palès el seu posicionament contrari i, també, l’oposició del món local amb l’aprovació de mocions municipals contra aquesta ampliació.

El Delta del Llobregat, confrontant amb l’aeroport del Prat, és un fràgil ecosistema d’un enorme valor ecològic i agrícola en una àrea ja fortament colpejada per contaminacions de tota classe, l’Àrea metropolitana de Barcelona. Forma part d’un conjunt d’espais protegits dins de la Xarxa Natura 2000 i des del 1994, el Pla del Delta, amb el consens de totes les administracions, protegeix l’espai dels desenvolupaments de grans infraestructures properes.

A escala internacional, els últims anys, a la UE s’han desenvolupat tot un seguit d’acords polítics com ara l’Acord de París, el Green Deal o la Llei Europea sobre el Clima que concreta compromisos per lluitar contra el canvi climàtic com ara reduir les emissions de CO2 o la defensa dels espais naturals ja protegits.

En aquest context, la proposta d’AENA d’ampliació de l’Aeroport és un contrasentit contra aquestes polítiques de protecció del medi ambient. Per una part implicaria un augment dels vols a aquesta zona i per tant un augment de les emissions contaminants i, d’altra banda implica la destrucció d’un paratge natural protegit, de gran biodiversitat, com La Ricarda.

En conclusió, l’espai polític dels comuns, compromès amb la protecció del medi ambient, mostra la seva total oposició a aquesta ampliació. Hi ha alternatives molt més raonables per fer aquestes inversions en millora d’infraestructures de xarxes de transport públic, com ara la ferroviària, que tinguin un major impacte social i que serveixin per reduir les activitats insostenibles que alimenten el canvi climàtic.

Com diu la moció: “Estem a favor de la millora de l’Aeroport del Prat per a fer-lo més competitiu i adaptat a les necessitats del segle XXI, però no podem seguir amb les receptes del segle XX, de creixement sense límits de vols turístics i low cost. Ja no es pot planificar sense considerar l’emergència climàtica i no considerar la major pèrdua de biodiversitat a escala planetària”

Adjuntem text de la moció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *