fbpx
19/06/2024
EconomiaMobilitat i TerritoriMollet En ComúPensionistesPolitica

MOLLET EN COMÚ PODEM REP LA VISITA DEL DIPUTAT AL PARLAMENT DAVID CID, I EXPLICA ELS DECRETS ANTICRISI I SOCIALS DEL GOVERN DE L’ESTAT

Aquest matí, davant l’estació de Mollet Sant Fost, activistes de Mollet En Comú Podem i el diputat al Parlament de Catalunya per En Comú Podem David Cid, han fet repartiment de materials informatius del paquet de mesures socials i ambientals que Sumar En Comú Podem ha acordat al govern, i que estan en joc en la votació que ha de tenir lloc en els propers dies.

Aquesta acció s’engloba en una campanya arreu del territori, en què s’està explicant a la ciutadania l’acord de govern entre Sumar En Comú Podem i el PSOE, on s’inclouen tot de mesures ambientals, socials i econòmiques per fer millor la vida de la gent.

En els propers dies s’ha de dur a terme la votació dels tres decrets anticrisi, que inclou un primer paquet de mesures, com la rebaixa del preu del transport públic, o la gratuïtat de Rodalies. El diputat David Cid, feia una crida a la responsabilitat, més específicament a Junts per Catalunya, perquè hi votin a favor, i en general a tots els grups que han donat suport a la investidura perquè pensin més en la ciutadania, i no pas en el rèdit electoral.

Altres mesures són la pujada de les pensions, o l’impost permanent a la banca i a les grans elèctriques.

David Cid també ha remarcat que els partits que encara estan pendents de decidir el vot, no poden utilitzar l’amnistia com a excusa, perquè aquests decrets no la posen pas en perill, ara bé, la ciutadania sí que s’hi juga molt si no es tiren endavant aquestes mesures, tan necessàries.

Cal recordar que el Salari Mínim Interprofessional no s’havia apujat tant abans, i és que en aquests quatre anys, ha passat de 730 euros a 1.080 euros.  Encara en el món del treball, un altre element que s’està treballant és la reducció de la jornada laboral, mantenint el salari. I sobretot, una mesura central i fonamental, com és l’accés a l’habitatge, i per això és necessari que entri ja en vigor el topall al preu de lloguer.

Per a Marina Escribano, regidora i portaveu de la formació, “aquestes accions, com les d’avui, són necessàries per explicar a la ciutadania què s’està fent, i per posar en valor mesures que poden ser realitat – i d’altres ja ho són- gràcies a l’haver aconseguit un govern de progrés. En cap cas tot això seria possible amb un govern de dretes i amb polítiques privatitzadores i liberals, i això ho hem d’explicar a la gent”.

Des de Mollet En Comú Podem es reitera en la crida a la responsabilitat, als grups que van fer possible la investidura, perquè votin favorablement els decrets anticrisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *