fbpx
22/05/2024
Mollet En ComúRepúblicaSequera

MOLLET EN COMÚ PODEM PRESENTA AL PLE DE MARÇ: MOCIÓ SOBRE LA SEQUERA I MOCIÓ EN COMMEMORACIÓ DE LA 2A REPÚBLICA

El grup municipal de Mollet En Comú Podem presenta dues mocions relatives a una qüestió central i actual com és la gestió de la sequera, i una altra en commemoració de la 2a República i per donar suport als actes que se celebrin.

En primer lloc, i en la situació que actualment es troba la ciutat de Mollet, d’Emergència 1, és imprescindible tenir totes les eines i polítiques més eficaces per fer front a la sequera. Des de la formació es planteja que l’actual fase d’emergència provocada per la sequera ha comportat restriccions importants del consum d’aigua al sector primari, industrial i esportiu, mentre que no hi ha el mateix nivell d’exigència per altres sectors econòmics com el turisme, i en aquest context, és clau que la ciutadania de Catalunya percebi que els esforços i compromisos en la lluita contra la sequera son equitatius i compartits pel conjunt de la societat, pels diferents sectors econòmics, per tots els territoris, i pels diversos nivells administratius. En aquest sentit, el text planteja diversos acords, una part dirigits a l’Ajuntament de Mollet:

“Revisar la previsió pressupostària per una correcta dotació, d’aquelles partides destinades al manteniment i a les inversions en les infraestructures hídriques de competència local, i a realitzar campanyes de sensibilització sobre el consum responsable d’aigua; Estudiar la possibilitat de dur a terme una auditoria tècnica del servei d’aigua municipal, amb l’objectiu de reduir les pèrdues i millorar el percentatge d’eficiència hídrica del municipi, introduint i/o planificant les millores que siguin necessàries pel que fa a sectorització, pressió, digitalització, telecontrol i altres mesures pertinents; Treballar per promoure l’establiment d’espais del municipi considerats com a refugis climàtics, que mereixin d’una excepcionalitat i d’adaptació a les restriccions en l’ús d’aigua, com per exemple espais comunitaris que formen part de projectes d’alt valor social (com els horts comunitaris), a fi de garantir la seva funció imprescindible durant els mesos d’estiu.”

I d’altra banda, instant a la Generalitat a revisar i reforçar econòmicament els programes relacionats amb la millora de les infraestructures hídriques locals, per garantir l’abastament d’aigua al conjunt del territori, la màxima eficiència de les xarxes, i estendre l’aprofitament de l’ús d’aigües regenerades, entre altres qüestions, i a establir una taula de diàleg amb el sector turístic on s’acordin mesures.  Així mateix, l’insta a suspendre la tramitació de planejaments urbanístics locals o supralocals associats a la implantació d’activitats turístiques que suposin un consum d’aigua que faci inviable les necessitats hídriques del sector primari i de l’industrial.

D’altra banda a la Diputació de Barcelona, perquè posi a disposició els recursos tècnics i econòmics suficients per donar suport als ens locals en la millora de les infraestructures hídriques.

En segon lloc, una moció que cada any es presenta per part dels comuns, i que no només queda al plenari, sinó que s’organitzarà un acte en commemoració de la proclamació de la República.

La moció planteja commemorar el 93 aniversari de la Segona República i retre homenatge a totes les persones que van defensar la Democràcia, la Llibertat i la República, així com refermar el dret de la ciutadania a escollir el model d’Estat per mitjà dels procediments legals previstos en el marc de la Constitució. Finalment, vol que es doni suport al manifest per la gran mobilització del 16 de juny de 2024 a Madrid.

Per a Mollet En Comú Podem és fonamental continuar recordant i reivindicant els valors de la 2a República, que són plenament vigents i necessaris. No només això, sinó que defensen que cal avançar cap a la consulta ciutadana per tal de decidir quin és el model d’estat que vol la ciutadania, si Monarquia o República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *