fbpx
18/07/2024
Mollet En Comú

ÈXIT DE L’ACTE DE COMMEMORACIÓ DE LA REPÚBLICA DE MOLLET EN COMÚ

A l’acte es va homenatjar a Antonio Machado i a la recentment desapareguda Neus Català

Prop d’un centenar de persones van participar el passat diumenge 14 d’Abril a l’Acte d’homenatge a la República que com cada any des de fa més d’una dècada organitza a Mollet l’espai polític de Mollet en Comú.

Aquest any es celebrava el 88è aniversari de la proclamació de la II República i l’organització volia també, a la part poètica de l’acte, recordar especialment la figura d’Antonio Machado en el 70 aniversari de la seva mort a Colliure el 22 de febrer de 1939. La mort just el dia abans de la lluitadora antifeixista i supervivent dels camps d’extermini nazis, Neus Català, també va marcar l’acte amb un especial record per la seva figura.

L’activitat va començar amb una cercavila en el que van participar una cinquantena de persones que amb banderes republicanes van anar des dels Quatre Bancs a la plaça de La República.

L’acte va començar amb la intervenció del regidor de Canviem Mollet, Francisco Sancho, recordant la vida de Neus Català destacant que més enllà del seu pas durant 18 mesos pels camps d’extermini nazi era una vida plena de lluita incansable pels seus ideals comunistes i antifeixistes, sempre en defensa de la pau, del feminisme, de la justícia social i dels drets humans. Els assistents van dedicar a la memòria de Neus Català un emotiu minut de silenci.

A la part més lúdica de l’acte es va fer una lectura de poemes d’Antonio Machado per part dels membres de Mollet en Comú: Mar Torres, Gabriel Espinosa, Mari Carmen Moya, Antonio Escribano, Laura Villardino i Lourdes Checa. Aquesta lectura de poemes va ser acompanyada per les cançons del cantautor Sergi Botswana d’un fort to actual i reivindicatiu.

Després, Xavier Huguet i Virginia Feria, tots dos candidats destacats a la llista municipal de Mollet en Comú, van llegir el manifest per la República que ha elaborat la formació per a aquest any 2019 i finalment va intervenir, Marina Escribano, candidata número 14 per Barcelona a les generals d’En Comú Podem i candidata a l’alcaldia per a les properes municipals a Mollet. Marina va destacar la importància de seguir lluitant pels valors republicans de pau, progrés i democràcia i avançar cap a ells als processos electorals que tenim per davant, posant com a exemple a la mateixa Neus Català.

Finalment, l’acte va concloure amb una ofrena floral on els assistents van omplir de clavells vermells  el monòlit en record a la República que hi ha a la plaça mentre sonaven “L’himne de Riego” i “Els segadors”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *