fbpx
19/06/2024
Politica

Crònica del Ple d’Abril 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a
el grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166130658595641

o al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/10159786530116638

Us comparteixo la meva crònica del ple d’abril, que va tenir lloc el dilluns 25, i com sempre, us adjunto el quadre amb el resum de votacions, per si és del vostre interès.

Va ser un Ple amb moltes mocions dels grups, i pocs punts de gestió. S’espera que maig i juny vinguin més carregadets de temes… Cal aclarir, que molts assumptes van a aprovació per la Junta de Govern Local (que no és pública ni hi assistim els membres de l’oposició) però que les actes han d’estar penjades a la web.

Les propostes van ser interessants, sobre temes que afecten la ciutadania, i que deixen clar el tarannà de la majoria del consistori, o la visió de cada grup en particular: l’educació (al voltant de les escoles bressol), i on queda constat que això de la gratuïtat del P2 ha estat anunciat per la generalitat, sense informació, calendari, ni recursos… ni com, ni de quina manera.

El medi ambient i la mobilitat: amb 2 mocions de Mollet en Comú, una sobre el Defensor/defensora de les generacions futures, és a dir, algú que vetlli perquè les decisions d’avui pensin en quin planeta deixem als que vindran. I d’altra banda, proposta per reduir preu de les targetes de transport públic, per compensar preu de carburants.

La República també va estar present. I destacaré dues coses: la impecable presentació del nostre regidor Sancho, amb totes les dades dels acords i resolucions que ha pres l’ajuntament/Ple / alcalde a favor de la república en els darrers anys, i la segona cosa a destacar: l’abstenció del PSC. Una formació auto declarada republicana, es va abstenir.

El “catalangate” , també present al ple, mereix una reflexió: estiguis on estiguis, pensis com pensis, si ets demòcrata, estaràs amb mi que és un escàndol amb majúscules.

Per últim, transcriuré el prec que vaig fer, i que no va rebre cap resposta ni comentari.
La callada por respuesta.
És aquest:
“Aquest cap de setmana hem acomiadat l’Analògic. Després de 9 anys, tanca, no per voluntat pròpia, sinó per l’especulació immobiliària. I potser alguns pensaran que és només un bar, i que d’altres locals també han tingut problemes econòmics o d’haver de tancar. Doncs amb més motiu, aquest prec!
Volem remarcar la necessitat de polítiques públiques des de tots els nivells de l’administració, per regular el sector immobiliari. No només per l’habitatge, que és vital. També per poder engegar i mantenir establiments, activitats, comerços locals. Alguns no poden seguir, d’altres ni tan sols començar.
I deia, que no és només un bar, perquè ha estat un local de relació, xarxa, de creació, d’associació, intercanvi, trobada d’entitats, de molletanes i molletanes.
I un espai així, és inexistent a Mollet. Un espai , com podem trobar a d’altres municipis. Un espai que s’ha reclamat des de fa molt temps per part d’entitats de cultura popular.. No hi ha local de gent jove, ni local d’entitats més enllà de l’Era. Enderrocat el Tabaran, la Lefa, quins espais queden?
Fem aquest prec, que vol ser una reflexió i una petició.”

Salut!Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *