fbpx
23/06/2024
Politica

Crònica del Ple de Gener 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a
el grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10165895906130641

o al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/10159430950981638

El primer ple de l’any va tenir lloc dilluns 31, l’últim dia d’un gener que no semblava acabar mai. I amb unes dades alarmants de contagis de Covid, que va fer que es celebrés de forma telemàtica, tot el consistori debatent en quadradets a la pantalla 😉

Us passo com sempre, el resum de les votacions i alguns comentaris extres, sobre com ho vaig viure, per a qui li pugui interessar. D’entrada dir que l’ordre del dia només tenia 1 punt de gestió provinent de l’equip de govern, i la resta eren propostes (mocions o precs) dels grups municipals. Va haver-hi unanimitat en temes com: un pla comunitari i polítiques reforçades per a atendre la salut mental, especialment de joves i adolescents. També en la moció que presentàvem sobre l’exclusió dels serveis bancaris que pateix la gent gran i certs territoris, i instar els governs a posar-hi solucions; i sobre la proposta de més difusió sobre la memòria històrica a la nostra ciutat. Aquesta moció provenia d’un estudiant de secundària, de mollet, i després de negociacions sobre el text, entre grups, s’ha assolit la seva aprovació per unanimitat. N’estem molt contents i orgulloses.

La reforma laboral…ja va portar més cua, i no va ser votada per unanimitat, ja ho veieu en el quadrant. Personalment i també crec que per molts i moltes treballadores, és una gran notícia que aquesta setmana s’hagi donat llum verda a la nova llei al Congrés, que deroga la reforma feta pel PP, i així doncs, es recuperen drets, després de 10 anys. Però aquí va haver-hi debat al ple, força estona. Ja sabeu que podeu rescatar els debats a youtube i a la pàgina web de l’Ajuntament!

Per acabar, destacar que dos “intents” de mocions van acabar en precs (ruegos) que no es voten ni pràcticament es debateixen. I els dos, anaven sobre un tema que ens sembla important: participació i transparència. 1) per recuperar el consell de participació de SALUT. Si no és aquest un bon moment per recuperar un espai de participació sobre temes de salut, ja em direu quan. I 2) perquè es torni a celebrar el Ple de l’Estat de la Ciutat (sí, a modo del Debate de la Nación), on poder contrastar visions, opinions, i solucions de la nostra ciutat. Des del 2014 que no es celebra, perquè l’alcalde no el convoca. Finalment, les preguntes, que n’hi va haver un bon nombre.

Us deixo les de Mollet en Comú, i les “respostes”. Resumidament, això seria. Com sempre, qualsevol dubte o comentari, a la vostra disposició!Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *