fbpx
19/06/2024
Pensionistes

Mollet en Comú fa una campanya per tal d’impulsar residències públiques per a la gent gran, a la nostra ciutat.

Exigim a la Generalitat residències públiques assequibles per a tota la gent gran de Mollet
Exigim a l’Ajuntament de Mollet que cedeixi terrenys per construir noves residències públiques i que pressioni a la Generalitat per que les faci.

A nivell nacional i estatal, creix la tendència a privatitzar serveis i a fer prevaldre lo privat per sobre de lo públic, i no són serveis de qualsevol tipus, sinó que són aquells més importants i bàsics per la gent: la sanitat, l’educació, l’aigua,… i també les residències per a la gent gran.


La necessitat d’un espai per a les persones grans que ja no poden viure de forma autònoma o que no tenen alternativa dins la família, està cada cop més en alça, i a Mollet es necessiten places publiques, i les llistes d’espera per accedir-hi són cada vegada més llargues.


A Mollet, l’equip de govern del PSC es mostra orgullós que a la nostra ciutat, un servei com són les residències per a la gent gran, estigui en mans del sector privat. Es fa auto propaganda dient que amb la venda d’aquests terrenys tindrem un nou equipament al servei de la ciutat però s’oblida d’explicar quin serà el cost de les places i que aquest serà prohibitiu per la majoria dels avis i les famílies que les necessiten, i que en casos no podran afrontar o ho faran amb moltes dificultats.


Des de l’empresa municipal s’està venent terreny públic (patrimoni de la ciutat) perquè una empresa privada (en aquest cas l’asseguradora privada FIATC, la mateixa que té les Masies de Mollet) faci aquest servei, sense oferir cap plaça concertada. Un negoci rodó.


Què aconseguim amb la construcció de més residències privades encaminades al negoci particular quan el que realment necessita Mollet són més places públiques a l’abast de tothom?


Davant d’un model enfocat a la mercantilització dels serveis bàsics, tenim un altre model el de prioritzar el benestar social de les persones amb un model públic, que és viable.

És per tot això que hem endegat una campanya de recollida de signatures que anirem recollint als carres i que també pots signar online a:

https://molletencomu.cat/volemresidenciespubliques/

Mira aquesta noticia a la premsa local:

https://www.sommollet.cat/noticia/45830/mollet-en-comu-reclama-mes-places-publiques-de-residencia-davis

https://www.clicama.cat/articulo/politica/canviem-mollet-posa-marxa-campanya-per-reclamar-residencia-publica-per-gent-gran-mollet/20190130132836032462.html

One thought on “Mollet en Comú fa una campanya per tal d’impulsar residències públiques per a la gent gran, a la nostra ciutat.

  • Les residencias de la gent gran son una necesitat vital,esté que invertir mes diners en aquest tema

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *