fbpx
22/06/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ CELEBRA QUE LA HISTÒRICA RECLAMACIÓ DE POSAR EL NOM D’ANNA BOSCH A UN ESPAI DE LA CIUTAT S’HAGI FET REALITAT

El passat ple municipal va aprovar, per fi, la incorporació al nomenclator de la ciutat dels noms de 3 molletans il·lustres. La Biblioteca de Can Mulà afegirà al seu nom el de Jordi Solé Tura, el Teatre de Can Gomà afegirà el nom de Josep Maria Pou i la nova plaça que quedi una vegada enllestides les obres de la zona de Can Fabreges es dirà plaça Anna Bosch.

Per a Mollet en Comú és important que els noms dels nostres carrers i places, dels equipaments emblemàtics i dels llocs de la ciutat recullin la seva història. No només la memòria quotidiana dels nostres avantpassats sinó que també commemorin la labor de persones rellevant que ajuden a entendre el que som i a transmetre valors positius.

Aquest és el cas de les 3 persones que ara s’incorporen al nostre nomenclator i ho fan d’una forma significativa, associant el seu nom a espais que d’alguna forma representen la seva tasca. És un honor per Mollet tenir persones d’una màxima rellevància al món artístic com és el Josep Maria Pou o del món polític, com en Jordi Solé Tura, exemple a la lluita antifranquista, militant comunista, exiliat i després pare de la constitució i ministre de l’estat. Que el teatre de la ciutat port el nom de Josep Maria Pou ens recorda el compromís propi amb la cultura i que la biblioteca es digui Jordi Solé Tura, apropa la nostra ciutat a la reivindicació d’uns valors cívics exemplars: democràcia, equitat, solidaritat.

Per a Mollet en Comú, és especialment rellevant el nom d’Anna Bosch. Considerem el nostre espai polític directament hereu del què va posar en marxa l’Anna quan el 1979, amb  29 anys, es va convertir en la primera alcaldessa de l’actual període democràtic a Mollet. Mollet va esdevenir la ciutat més gran d’Espanya amb una dona al capdavant. Així d’especial era l’Anna. En un moment complicadíssim, l’Anna al davant del PSUC, va escometre amb èxit la tasca d’iniciar el procés de modernitzar un Mollet ple de mancances  i revitalitzar el seu teixit cívic . Després del seu pas per l’alcaldia, Anna Bosch, va continuar la lluita política en diferents fronts com la solidaritat, la lluita antinuclear i ecologista i finalment l’ecofeminisme. La seva mort prematura, als 59 anys d’edat, ens va deixar sense una activista política de primer ordre. I, sobretot, d’una brillant pensadora i creadora de consciència social com reflecteixen els seus llibres.

Es dona la circumstància que tant Solé Tura com l’Anna Bosch van morir l’any 2009. Des de Mollet en Comú hem reclamat aquest reconeixement públic gairebé des d’aquell moment. 13 anys després serà una realitat i ens alegrem.

Una vegada situats aquests noms encara queda que aquests equipaments i aquesta nova plaça s’omplin de vida i d’activitat cívica i social que ens ajudin a reforçar el record d’aquestes grans persones.

Finalment, Mollet en Comú voldria agrair la predisposició i col·laboració de Josep María Pou i dels familiars de Jordi Solé Tura i Anna Bosch per tal d’acceptar aquest homenatge que, creiem sincerament, és de tot el poble de Mollet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *