fbpx
19/06/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ EXIGEIX AL GOVERN MUNICIPAL QUE SOLUCIONI LA PROBLEMÀTICA DELS EMPADRONAMENTS

Entitats solidàries denuncien judicialment i mediàticament les traves del govern municipal de Mollet a l’empadronament de persones en situació precària. Mollet en Comú hem defensat aquesta causa diverses vegades i volem solucions, ja!


En els últims dies Mollet ha tornat a ser protagonista dels mitjans de comunicació de tota Catalunya per la problemàtica dels empadronaments. En concret les entitats Mollet Acull i Vallès Oriental Acull, després de mesos de protestes, ha portat als tribunals i als mitjans de comunicació el cas d’un veí de Mollet al que l’Ajuntament dificultava l’empadronament. Es dóna el cas que ja al maig, al mig del confinament,  Mollet va ser notícia per les queixes d’entitats solidàries que denunciaven traves per l’empadronament a la ciutat. 6 mesos després la situació sembla haver empitjorat

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú “La situació és greu, hem defensat aquest tema al Ple Municipal en diverses ocasions aquesta legislatura i la resposta sempre ha estat que s’estaven fent les coses bé. Ara sembla quedar clar que no és del tot així”.

En concret, aquesta legislatura ha estat als plens de desembre de 2019 i juny del 2020 on s’han presentat mocions impulsades per Vallès Oriental Acull sobre aquest tema però que, curiosament, han acabat passades a ple com a precs evitant així el debat i les votacions al respecte. Amb tot, el govern de la ciutat, sempre ha negat que a Mollet s’estigués dificultant l’empadronament o s’estigui incomplint la llei.

Per a Mollet en Comú, la llei, i àmplia jurisprudència, és prou clara en assenyalar que el Padró ha de ser un reflex de la realitat i que també s’ha d’empadronar a veïns sense domicili fix o en situacions irregulars. La situació té implicacions de la màxima importància que arriben a ser matèria de Drets Humans elementals, ja que moltes vegades l’empadronament és un requisit previ per accedir a serveis bàsics com ara els sanitaris o els educatius.

Per concloure, Escribano assenyala: “El Govern Municipal manifesta una manca de sensibilitat incomprensible amb aquest tema, els hi exigim que aclareixin ja la situació i que solucioni aquesta problemàtica d’una vegada per totes. Volem que Mollet sigui coneguda per ser una ciutat solidària on tothom és benvingut i on es lluita contra la injustícia social. És trist ser notícia per just el contrari”

Per últim, Mollet en Comú vol agrair la bona feina que realitzen entitats com ara Mollet Acull, Vallès Oriental Acull, i d’altres que lluiten per fer efectius els drets de tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *