fbpx
12/07/2024
Mollet En Comú

Crònica dels plens d’Octubre 2020

La nostra portaveu, Marina Escribano us fa una anàlisi, des d’un vessant també personal, dels plens d’aquest passat mes d’octubre

Ple Octubre 26/10/2020

El dilluns vam tenir PLE.
I AQUÍ us deixo el resum dels vots dels punts que es van tractar, que no van ser tots. I per això, demà, repetim, és la 2a part.
Com va dir un regidor, el Manel, va ser un “plenus interruptus”. I ho va ser perquè l’Alcalde va decidir acabar-lo abans de les 22h, pel toc de queda. L’Alcalde i els regidors/es connectats al Ple telemàtic des de l’ajuntament, no haurien tingut CAP problema, de tornar a casa passada aquesta hora, tot explicant que sortien de la feina (excepció contemplada en el toc de queda). Però no. Aquí a Mollet les coses es fan a “su manera”(diu que té un informe on ho justifica. Informe que no hem vist).
Va ser un ple força tens, desagradable, cínic. Cal afegir que hi va haver problemes tècnics, de manera que la gent no el va poder seguir on line en directe. Tinc els meus dubtes si no s’hauria hagut d’aturar fins a resoldre’ls.
Fa uns mesos que hem entrat en una dinàmica gens positiva, força negativa; amb un to poc o gens conciliador, amb atacs gratuïts cap a l’oposició. Amb faltes de respecte. Escric i em sembla tenir un dejàvu, de fa uns anys.
L’aritmètica hi fa molt. I ara sumen de manera còmoda: PSC, Podemos, i els socis implícits: Ciudadanos i JXMollet. Sumen 15 de 25. Així, companys, ja teniu les majories que us calen. No és necessària tanta agror, tanta mala maror. Ja teniu la suma de vots! Governeu tranquils,…i deixeu-nos fer la nostra feina. No cal la repetició del mantra que som el bloc indepe, que no fem res, que som els del No,… 1r, perquè és fals, i és evident que ho és. 2n, perquè cansa, massa “sobat” i 3r, perquè tenir un adversari polític vol dir confrontar idees, no emplear males maneres i falta de respecte i de reconeixement. Sí, això ho he dit molts cops, i no em cansaré de dir-ho. Però és que hi ha un nivell molt molt baix, en general.
Em desvio del tema, però és que va ser lamentable el darrer ple. Es parlava de diàleg i transparència, però aquests no hi són. Brillan por su ausencia. El govern de PSC i Podem, amb el suport incondicional de C’s, -que es limita a repetir mantras i a copiar menyspreus-, està prenent una deriva que no li fa cap bé a la nostra ciutat. Darrerament: sentència absolutòria per injúries i calúmnies a l’alcalde (l’alcalde després diu “no judicialitzem la política”, i els va portar ell als tribunals!cinisme en estat pur); neguen el dret a l’empadronament; demanem una comissió informativa per aclarir uns fets i a corre cuita fan una reunió per explicar de nou el que ja sabíem. Cap documentació, cap transparència; Envien mails als treballadors per posar-los en contra; enverinen els mitjans de comunicació; ens diuen populistes amb la pujada del rebut de residus; inventen criteris per no deixar-nos debatre de qualsevol tema al ple; diuen que no s’ha de perdre el temps discutint de certes coses, perquè ara hi ha una pandèmia molt greu. Oh i tant, però qui diu el contrari? Però escolti, si tant greu és, deixin de fer notes de premsa on venen fum, o deixin d’anunciar tots els premis. Això no és important…
Sempre hem dit que cal unitat per lluitar contra aquesta crisi sanitària i econòmica. I així, durant els primers mesos vam presentar propostes, vam donar suport a mesures. Però hi ha qui intenta erigir-se com el màxim preocupat per tot plegat. què trist.
Reconec que tenen l’encàrrec de governar, els pertoca… però fer-ho d’aquesta manera … és tremendament decepcionant i Mollet no ho mereix.
Per qualsevol comentari sobre els vots a cada punt, estic a la vostra disposició.
Bon diumenge!

Ple extraordinari 2/11/20

Dilluns vam fer la 2a part del Ple (i última!) Us deixo quadre amb resum de vots.
Quedaven pocs punts, però punyents. Va tornar a ser un ple amb retrets, amb atacs, amb recels. Quedava parlar de sanitat pública, transparència, i la sentència. Tots els punts eren mocions. Mollet en Comú presentàvem la de sanitat i la de creació d’una comissió informativa especial,per aclarir una actuació policial de finals de setembre. I aquí van alguns comentaris…
L’esmena a la totalitat! La enmienda se lleva mucho últimamente, i significa un text alternatiu a l’original. Es vota primer l’esmena, i si guanya, la proposta inicial decau. I així va passar en les dues ocasions. La segona versió va tombar la primera. I no només va fer caure el text inicial, sinó la essència.

 1. La moció de sanitat tenia un objectiu: defensar i posicionar-se a favor de la sanitat pública 100% i en la demanda de més recursos. La presentàvem Mollet en Comú, de part de Sanitàries en lluita i la plataforma en defensa de la sanitat pública. Junts per Mollet va presentar l’esmena. I el més bèstia va ser el seu discurs: ens va dir que la defesa de la sanitat pública ja estava passada de moda, que ens repetíem, tot el dia amb aquest tema. Así, sin despeinarse. Doncs la seva idea de no – defensa de la sanitat pública, va ser recolzada per PSC i Ciudadanos.
 2. La nostra moció demanant una comissió informativa. En el seu dia ens van matxacar dient que atacàvem els treballadors públics, que posàvem en dubte la seva feina, que això era molt greu, bla bla.. (i després diuen que no els hem de posar en les baralles polítiques). Demanàvem informació i transparència.. però es veu que no, que no es pot demanar això. Total, el “bloc transparent (ironia)” va votar no: PSC; Podem; Ciudadanos; JxMollet (déu n’hi do)
 3. La moció sobre la sentència absolutòria per injúries i calúmnies a l’alcalde. També va rebre una esmena a la totalitat, amb el suport de PSC, Podem; C’s i JxM. Una esmena trampa. En la meva intervenció, entre d’altres coses, el següent
  El que està clar és que aquesta sentència és una bona notícia, i no només pels companys Oriol i Albert que seien al banc dels acusats, sinó per a tots els regidors i regidores de l’oposició, de Mollet i d’arreu. I és una bona notícia per a la ciutadania, perquè es referma en què cal una ciutadania crítica i no adormilada, I que estem en TOT EL DRET a discrepar, a denunciar, a fer seguiment de la gestió, a posar-la en dubte i a dir-ho en veu alta. Hi tenim tot el dret. Que ningú pot exercir des de la posició de poder, la política de la por, la política del qui no està amb mi està contra mi.
  Ens havien dit alguna vegada, darrerament que si no ens estava bé alguna cosa, anéssim als jutjats. Ens ho han dit en reiterades ocasions!
  I ara estan “a tope” amb el diàleg i amb fer política, no judicis. Fantàstic el canvi, benvingut sigui, i que duri!
  Avui presenten una esmena a la totalitat i no pot ser més cínica. Però saben que hi ha molta gent que no ha seguit aquesta qüestió, i que sense context ni antecedents, aquesta moció és impossible de votar-hi en contra.
  Però des de Mollet en Comú, sí que tenim el context, la manera de fer de tots aquests mesos, un tarannà de fer política que no reconeix l’adversari polític, que ninguneja, que intenta ridiculitzar, que falta al respecte a les persones que han votat opcions diferents a la seva.
  Vostès plantegen una esmena TRAMPOSA, que no s’hi pot votar en contra. Votar en contra de felicitar-nos per la sentència absolutòria? Votar en contra de mantenir els treballadors i treballadores al marge de les batalles polítiques? Una esmena que deu tenir tots els vots necessaris per sortir endavant, i que la original quedi rebutjada.
  Mollet en Comú ens hi abstindrem, perquè hi ha punts que hi estem d’acord, com per exemple deixar els treballadors i treballadores fora del debat polític, deixant clar que:
 • La moció inicial és la que s’ajusta a la realitat. I voldríem poder-la votar, perquè hi votaríem a favor.
 • La moció inicial no defineix on ni quan s’ha de fer política (com sí que fan a la seva esmena- evidentment farem política on ens sembli necessari- més faltaria!)
 • i finalment, a la inicial es parlava del cost econòmic d’aquest procés judicial, i des de Mollet en Comú, creiem fermament que no l’ha d’assumir l’ajuntament, amb els recursos de tota la ciutadania, sinó a qui li correspon.
  El Ple va portar altres perles com l’Alcalde citant a Mújica (gran Mújica) alguns que parlen de blocs queixant-se perquè jo els havia dit “bloc transparent”, o quan van dir que el judici per injúries i calúmnies no havia costat ni un euro!
  Seguim treballant.. !

Teniu el ple sencer a:
https://www.youtube.com/watch?v=cfOWjvVYcwA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *