fbpx
19/06/2024
FeminismeMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ COMMEMORA EL 8M DEFENSANT LA LLUITA FEMINISTA

Sota el lema “8M La lluita feminista continua. 1000 raons per seguir defensant el feminisme”, Mollet en Comú presenta un paquet d’accions de cara al Dia Internacional de la Dona.

Des de Mollet en Comú reivindiquem el feminisme cada dia, necessari per a assolir la igualtat entre homes i dones, i posar fi a les pràctiques, polítiques i cultura discriminatòria contra la dona. I ho fem amb propostes d’acord al Ple, i amb la feina constant de la comissió de feminisme de la nostra organització, que recentment ha posat en marxa un butlletí feminista.

El 8 de març és data clau en l’agenda de la lluita feminista, una data que marca el record dels drets aconseguits i recuperats però també d’aquells que encara s’han de conquerir.

La situació de crisi sanitària que estem vivint ha derivat en una crisi econòmica i social sense precedents i novament les dones han estat patint en primera línia  l’impacte de les seves conseqüències. Ara és necessària més que mai una perspectiva de gènere per sortir de la situació de pandèmia sense agreujar la desigualtat i generar una involució en els avenços assolits.

Des de Mollet en Comú plantegem un seguit d’accions per commemorar el Dia Internacional de la Dona. En primer lloc, l’edició d’un nou butlletí feminista, més extens, que inclou una entrevista a una dona científica, un article d’opinió, recomanació literària i l’efemèride de la primera dona alcaldessa republicana, entre d’altres.

Des de la comissió de feminisme es va impulsar la presentació d’una moció al Ple, per commemorar el 8M, i on hi havia tres propostes concretes: un nou pla municipal d’igualtat de gènere, la creació d’un grup de treball municipal amb entitats feministes de la ciutat, i fer onejar la bandera feminista a la façana de l’ajuntament. Malauradament i incomprensiblement, no es va permetre la votació d’aquestes propostes al Ple de l’Ajuntament, i van quedar només com a precs, que de moment no han estat atesos.

Pel diumenge 7 de març, farem  una parada informativa a la ciutat, on disposarem de materials que la ciutadania podrà consultar i agafar – complint els protocols de seguretat COVID19- participar d’alguna activitat lúdica i de reflexió, així com l’exposició d’un recull de dades del món sobre les desigultats que es produeixen únicament per motiu de gènere.

La voluntat és fer una tasca de divulgació i conscienciació, així com compartir els materials que hem elaborat els darrers mesos, amb entrevistes a dones que tenen molt a explicar sobre la seva experiència, reflexions i vivències des de la visió feminista. 

El novembre de 2019 aquest consistori al complet va declarar Mollet del Vallès ciutat feminista. És necessari que aquesta acció no sigui únicament una declaració d’intencions. Cal refermar  el compromís de continuar treballant des del municipi per a erradicar la violència i discriminació  que afecta  les dones en tots el àmbits i donar suport a les entitats, col·lectius i persones feministes que estan treballant a la nostra ciutat

Aquí podeu descarregar el Butlletí Feminista en format PDF:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *