fbpx
12/07/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ EXIGEIX A L’AJUNTAMENT QUE ES PRENGUI SERIOSAMENT EL GREU PROBLEMA DE LA CONTAMINACIÓ A LA CIUTAT

Els últims dies ha estat notícia que es situa Mollet com a 7a ciutat europea en augment de la mortalitat derivada dels índexs de contaminació per NO2 a l’aire que respirem. El govern de Mollet per contra, ha reaccionat relativitzant aquestes informacions.

Mollet ha tornat a ocupar els titulars dels grans mitjans de comunicació nacionals per un trist protagonisme: segons un estudi científic de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) que ha comparat la qualitat de l’aire en 1000 ciutats europees i els hi ha aplicat un algoritme per avaluar l’impacte en la mortalitat. Segons aquest estudi Mollet seria la 7a ciutat europea en augment de mortalitat derivada de la quantitat de NO2 a l’aire que respirem, el que equivaldria a 26 morts evitables a l’any.

Per a Mollet en Comú aquesta situació és molt preocupant i fa palès una situació que hem denunciat des de sempre: La contaminació ambiental a Mollet és un seriós problema i el govern de la ciutat no actua amb la contundència que caldria.

La Portaveu dels Comuns, Marina Escribano,  destaca: “A Mollet, patim una política ambiental que és fonamentalment propaganda: tot són premis, grans declaracions, protocols, etc. Però any rere any continuem amb la mateixa situació. Sembla que no els hi preocupi. I per a mostra del que diem, ha estat especialment sorprenent i indignant la reacció del govern municipal davant d’aquesta notícia, en comptes de treballar, la únic cosa que fa és qüestionar les dades, relativitzar-les i tirar pilotes fora cap altres administracions”

A partir d’aquesta notícia el grup d’Ecofeminisme de Mollet en Comú ha començat a treballar en una campanya per tal de sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica alhora que tornar a reclamar mesures concretes que podrien millorar la qualitat mediambiental que es venen reclamant des de sempre, com ara: incentivar el transport públic, l’ús de la bicicleta, els aparcaments dissuasius i d’altres. També recorden, a tall d’exemple de quin és el grau d’implicació de les administracions, que hi ha dades de qualitat ambiental que no s’estan recollint perquè els aparells destinats estan espatllats des de fa anys sense que ningú els repari o que projectes com la urbanització d’El Calderí augmentaran el problema de la contaminació i la pressió contra el medi ambient.

Per la seva part, el Grup Municipal de Mollet en Comú està valorant demanar un Ple Extraordinari sobre aquest tema, qüestió per la qual es necessitaria l’acord amb altres grups que sumessin els 7 regidors necessaris: A la vegada, iniciarà accions institucionals per a fer un seguiment acurat de les actuacions reals del govern de Mollet en aquesta matèria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *