fbpx
16/04/2024
EconomiaMedi AmbientPolitica

MOLLET EN COMÚ DONA SUPORT A LA RECLAMACIÓ DE UNIDAS PODEMOS DE CREAR UNA EMPRESA ENERGÈTICA PÚBLICA

La situació de constant increment de la factura de la llum fa necessari que el govern de l’estat faci actuacions contundents per intervenir en aquest mercat

Al llarg dels últims mesos els consumidors hem assistit a un preocupant increment del preu de l’energia elèctrica. Aquests preus es fixen en un sistema de subhasta lliure en un mercat controlat per unes poques grans empreses privades que constitueixen de facto un oligopoli. El fet és que al llarg dels anys diferents governs, fonamentalment del PP, han anat liberalitzant el mercat elèctric deixant-lo totalment en mans d’aquest oligopoli. Tot i el que digui la teoria el fet és que sembla que aquesta lliure competència en comptes d’abaratir els preus el que fa és disparar-los.

Davant aquesta situació el passat 2 de setembre el Grup Parlamentari de Unidas Podemos va presentar una proposició de llei per tal que l’estat intervingués en aquest mercat amb la creació d’una empresa energètica pública que pugui competir dintre de les normatives europees i amb criteris d’interès social i públic. Empreses d’aquest tipus existeixen en la majoria dels països del nostre entorn. D’altra banda la proposició de llei també contempla mesures com fixar, per separat, un preu fix màxim atenent a la font energètica de tal forma que el preu de l’energia nuclear i hidroelèctrica no es barregin i no acabin resultant molt més cars que la seva producció.

Aquesta empresa pública treballaria amb criteris de sostenibilitat mediambiental, aprofitaria les reversions de concessions privades, incrementaria la generació d’energies renovables i podria col·laborar amb altres iniciatives locals, com ara per exemple l’empresa elèctrica municipal de l’ajuntament de Barcelona, per tal d’avançar cap a la gestió pública d’un ben essencial com és l’energia.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “Aquesta constant pujada de la llum és molt indignant i cal fer alguna cosa. S’ha de notar que UNIDAS PODEMOS i EN COMU estem al govern de l’estat fent propostes i pressió a les altres forces del govern per tal de canviar les polítiques que es fan. I també creiem que, si aquestes no canvien, cal la mobilització ciutadana”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *