fbpx
16/04/2024
Mollet En ComúPolitica

Crònica del ple de Juny de 2020

El dilluns vam tenir Ple, i en volem destacar algunes coses. Primer, l’aprovació de l’Avanç del POUM. Això és, el primer document que definirà l’urbanisme i el model de ciutat, pels propers anys. Temes com la mobilitat, el creixement de la ciutat, nombre d’habitatges, espais lliures, les activitats econòmiques, els equipaments, etc. Mollet En Comú ens vam abstenir, perquè no es van recollir consideracions importants fetes per la nostra formació, i és que l’Avanç hauria de posar diferents alternatives o escenaris del Mollet del futur, però es plantejava un model tancat. Tot i així coincidim en les línies generals i els objectius que es fixen. Ara, caldrà veure com es fan realitat en l’aprovació inicial, en la que hi treballarem per aportar idees per desenvolupar la ciutat.

Altres temes a destacar són les propostes que es van debatre i votar, i les que no. I repetim, que no comprenem que se’ns prohibeixi presentar certes mocions. No té sentit, i això no passa a la resta d’ajuntaments. C’s creu que això és una “pataleta”, nosaltres ho veiem més com una limitació dels drets dels grups municipals.

Les propostes de Mollet en Comú que no van ser acceptades, eren sobre la suspensió d’actes culturals i sobre crear una comissió del servei de residus.
Una parlava de trobar fórmules alternatives d’actes per la Festa Major, i d’altres esdeveniments cancel·lats, tot comptant amb les entitats i associacions. Parlava que no es pot donar el missatge que la cultura és banal i un luxe que hem de sacrificar en època de crisi, perquè no és així.

La dels residus, proposa crear un lloc de reunió per tractar sobre el present i el futur del servei de recollida i tractament de residus a la nostra ciutat. Parlar i conèixer amb profunditat com funciona avui, quines despeses, inversions, problemàtiques… i decidir conjuntament quin model futur pot ser el millor per la nostra ciutat, i els objectius de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic.

No van ser votades, però va quedar clar que si s’haguessin pogut votar, l’equip de govern hi hauria votat en contra.

Mollet En Comú seguirem fent crítica i proposta, i entenent el Ple com l’òrgan de màxima representació de la ciutat.

Aquí teniu el resum de posicionament de vot de tots els partits i les preguentes que vam fer:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *