fbpx
12/07/2024
CulturaOpinióPolitica

Mollet ha de fer espai i donar veu al jovent

Una de les crítiques que rep Mollet és que és una ciutat “dormitori” amb poca personalitat. Amb manca d’activitats culturals i poca oferta d’oci. En el cas de la joventut, la queixa és aplastant: majoritàriament, els i les joves de Mollet es veuen obligats a omplir el seu temps d’oci fora de la ciutat o ni això. I és una situació que, amb algunes excepcions, arrosseguem des de fa anys i s’agreuja amb el temps: la ciutat envelleix i perd dinamisme.

Per a qualsevol ciutat és vital que la seva població jove estigui compromesa amb la vida comunitària, que participi a les entitats o no, però que pugui desenvolupar els seus talents i habilitats i que aporti creativitat i noves formes de fer les coses. El talent jove és l’alè de qualsevol ciutat. I perquè això passi calen les eines, els espais i les polítiques adients.

Mollet porta anys redactant un Pla de Joventut que mai s’acaba, es van tancant locals, públics i privats d’oci jove i el govern de la ciutat fa temps que fa polítiques que no compten amb el joves o no els tenen en consideració. Com si molestés la rebel·lia i la innovació que és pròpia dels i les joves i que necessitem com l’aigua.

Cal girar aquesta situació. Als i les joves, col·lectiu ben divers i diferent,  se li ha de donar veu i escoltar-lo i a la vegada posar a les seves mans eines i recursos que ajudin a desfermar la seva energia creativa, i també a emprendre projectes vitals de futur, personals i col·lectius. És per això que des de Mollet en Comú, llancem aquesta idea de “Mollet ha de fer espai als joves”. Venim reivindicant des de fa anys la necessitat d’un local municipal autogestionat pels joves però també volem impulsar la participació jove, escoltar, recolzar la seva creació artística, l’emancipació, i tot el que té a veure amb el projecte vital en aquesta etapa. Incentivar la seva participació i connectar amb la vida associativa local i amb la creació de noves mogudes. A la comarca tenim exemples ben potents que funcionen i que demostren que és possible i desitjable.

A Mollet, cal fer espai als joves perquè només amb les noves idees fresques de la joventut tindrem una ciutat moderna i amb futur.

A Mollet, farem realitat un espai de joves i per a joves.

Aquest article va apareixer al butlletí municipal QUATRE CANTONS de la primera quinzena d’octubre del 2022

Al Febrer del 2023 vam fer aquest video sobre aquest tema:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *