fbpx
16/04/2024
Educació

MOLLET EN COMÚ DEMANA LA REALITZACIÓ D’UN CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

MOLLET EN COMÚ DENUNCIA L’ENDARRERIMENT I MANCA DE COORDINACIÓ DEL DEPARTAMENT EN LA DOTACIÓ DE DISPOSITIUS I CONNECTIVITAT PER A TOT L’ALUMNAT I A MOLLET, DEMANA LA REALITZACIÓ D’UN CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

Les circumstàncies de moltes famílies i una manca de coordinació, fa que a dia d’avui hi hagi famílies que encara no disposen de cap dispositiu electrònic o bé no tenen connexió a internet, per poder seguir el trimestre escolar de forma virtual,.

Coneixedors que el Departament d’Educació va treballar per establir unes directrius sobre aquesta qüestió, i que va mantenir comunicació amb els centres per conèixer les necessitats específiques, la realitat és que encara hi ha situacions per a resoldre. I això vol dir que a dia d’avui, hi ha molts nens i nenes que no poden fer el seguiment de tasques, recomanacions i propostes que el professorat està preparant i enviant. Lamentem que la Generalitat no ha tingut en compte dotar de prou recursos tècnics i econòmics per respondre a aquestes necessitats, a temps.

Des de Mollet en Comú som conscients de la situació excepcional que vivim i les dificultats per tal d’arribar a totes les llars. No obstant, creiem que la planificació hauria d’haver estat millor i més ben coordinada, i donant instruccions més concretes. Algunes escoles i instituts han tingut manca d’informació sobre com procedir.

Afortunadament s’estan poden recollir els dispositius que tenen els centres educatius, però no tots estan en aquesta situació, i han de cobrir d’alguna manera per a les necessitats que s’han detectat.

Des de Mollet en Comú ens preocupa que un cop més, una crisi sanitària, econòmica i social, castiga més durament a certs col·lectius i famílies amb dificultats. La fractura digital, tecnològica va lligada també a l’econòmica, i ho estem podent constatar.

A Mollet, esperem que aquesta problemàtica, també existent, es vagi resolent i l’Ajuntament prengui un paper actiu en col·laboració amb els centres escolars i vetllant perquè tots els i les alumnes tinguin els recursos necessaris el més aviat possible.

Així mateix, des de Mollet En Comú sol·licitem la realització d’un Consell Escolar Municipal de forma virtual, que creiem que pot ser positiu per tal de tenir una visió global, fer un acompanyament col·lectiu, posar en comú i conèixer amb detall la situació present i la de futur proper.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *