fbpx
22/05/2024
Politica

MOLLET EN COMÚ DENUNCIA I CONDEMNA EL COP D’ESTAT A BOLÍVIA

Davant els darrers esdeveniments ocorreguts a Bolívia, i en què s’està produint un perillós silenci internacional, Mollet En Comú no vol restar impassible davant la violència, amenaces i agressions dels que han perpetrat un cop d’estat al país iberoamericà.

Denunciem i condemnem el cop d’estat que s’ha produït contra el president Evo Morales, escollit en unes eleccions democràtiques. Estem convençuts que al darrera d’aquest cop, un cop més, hi ha els interessos de la dreta vinculada i dirigida per l’oligarquia tradicional, així com grups integristes religiosos. Fent ús d’una extrema violència, han forçat la dimissió del president, i impedit que continuï el procés innegable de canvis democràtics al servei de la gran majoria de la població, que van començar al país ja fa anys, i s’ha aconseguit reduir la pobresa i la taxa d’analfabetització, entre d’altres. 

Des de Mollet en comú ens sumem a d’altres forces polítiques, en reclamar al Govern espanyol i a les instàncies de la Unió Europea, perquè prengui una posició activa per a garantir la pau, el diàleg i la democràcia a Bolívia, al mateix temps que expressin la seva ferma condemna al cop d’estat i exigeixin el cessament immediat de la repressió i la violència.

Mostrem indignació davant formacions polítiques i mitjans de comunicació espanyols, que s’han manifestat en d’altres casos que s’han donat a Llatinoamèrica, i que ara, davant dels assaltaments, violència, agressions i patiment, guarden un vergonyós silenci.

Per tot, des de Mollet en Comú:

1. Expressem la nostra solidaritat amb el govern legítim d’Evo Morales i denunciem el cop d’estat.

2. Expressem la nostra solidaritat amb el poble de Bolívia, els seus moviments socials, treballadors i treballadores i camperols i camperoles que recolzen el procés de canvi i de pau al país, i que són perseguits avui.

3. Reclamem al Govern espanyol i a les instàncies de la Unió Europea, perquè prengui una posició activa per a garantir la pau, el diàleg i la democràcia a Bolívia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *