MOLLET EN COMÚ DEMANA AL GOVERN DE LA CIUTAT QUE ESTABLEIXI PROTOCOLS PER GARANTIR UN ÚS DE PETARDS RESPECTUÓS AMB PERSONES I ANIMALS
A la ronda de precs i preguntes del passat ple de maig i davant la proximitat de les revetlles la formació va traslladar la necessitat que veuen moltes persones de Mollet de tenir revetlles menys molestes per persones i animals.
S’apropen les festes i revetlles tradicionals dels mesos d’estiu, especialment la de Sant Joan. Són moments de joia i de celebració que tots valorem positivament i que han de ser gaudides en plenitud. Amb tot, aquestes festes també posen a prova moltes vegades el grau de convivència i civisme de les nostres societats. Fruir de les festes i viure-les sense massa incomoditats han de ser fets compatibles.
Aquests dies diverses persones s’han adreçat al Grup Municipal de Mollet en Comú amb un tema recurrent que es repeteix any rere any: els petards de les revetlles causen veritable malestar a algunes persones i animals. Tant persones amb problemes sensorials o de salut mental, nens petis i altres persones pateixen l’excés de soroll.
En el cas dels animals, els propietaris de molts gossos i altres animals domèstics veuen com pateixen autèntics traumes derivats del soroll continu. En aquest cas, l’entitat animalista de Mollet, Espai Gos Mollet es va posar en contacte amb el grup municipal de Mollet en Comú per tal que treies el tema al Ple.
Va ser la regidora Mari Carmen Moya qui va fer aquest prec-pregunta que va ser recollida per l’equip de govern que va contestar que intentarien millorar els protocols i campanyes que al respecte s’han aplicat els últims anys.
Per a Mollet en Comú, trobar aquest equilibri entre festa i la salut i el benestar de tothom és un repte que cal assumir i aconseguir. Cal desenvolupar campanyes informatives que conscienciïn a la ciutadania de la necessitat de civisme i convivència també als espais de festa. Algunes bretolades d’aquestes dates no tenen justificació possible, i, per tant s’han de controlar i perseguir. D’altra banda cal controlar horaris i espais per a determinades activitats que poden resultar molestes, perilloses o de risc.
Per a Mari Carmen Moya, regidora responsable de temes d’animalisme de Mollet en Comú, “el civisme també s’expressa en el respecte cap als animals. Aquest respecte és un gran indicador del grau de benestar d’una societat i de la seva capacitat de conviure. De la festa i la cultura hem de poder gaudir tots i totes sense causar molèsties a ningú”