fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúPolitica

Crònica del Ple Juny 2021

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a
el grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10165250265760641

o al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/10159176637856638

Bones, us passo resum de votacions del Ple, i breu crònica personal. Per a qui li pugui interessar!


El ple del 28 de juny, va ser breu. Diuen que lo bueno, si breve dos veces bueno, però no és el cas en els plens molletans.


No el valoro negativament, perquè es van aprovar mocions de temes que considero importants, i terrenals: llei de barris, energies renovables, drets lgtbi, economia ajuntaments… Satisfets que les nostres 3 mocions es van aprovar, i el debat va ser tranquil, malgrat alguna intervenció fora de lloc.
És el cas del portaveu de C’s, que en la proposta de les energies renovables (es demana més regulació, una transició energètica – més energies renovables i menys dependència d’energies fòssils que provoquen escalfament del planeta-; que parla de transició social, és a dir que tothom tingui l’accés necessari a l’energia), doncs es va posar a analitzar un rebut de la llum, i a defensar les grans empreses del sector (de forma velada) i a dir que era una proposta ideològica. Por supuesto que lo es! En fi, surrealista.


L’altra part que va tenir una mica de miga van ser les preguntes. Ja sabeu que en aquest apartat tenim l’oportunitat d’exposar preocupacions, problemes de la ciutat i a plantejar dubtes sobre serveis municipals i d’altres. Són preguntes dels grups municipals, i moltes d’elles venen de la gent de Mollet. Aquí sol haver-hi mal rollo, bàsicament: 1)els molesta que preguntem 2)les respostes solen ser insuficients 3) perquè no accepten la crítica ni el qüestionament. I ho vull dir, perquè em sembla que així no ha de ser un govern.


L’altra cosa que ja fa temps que passa, és que transformen aquestes crítiques o qüestionaments, com un atac als treballadors i treballadores de l’Ajuntament” No fotem! La seva resposta a una regidora l’altre dia va ser: “ja li direm a la treballadora que penja tal cosa a la web, que vostè ha dit això o allò”. Em sembla vergonyós.


Difícil fer la funció de fiscalització i control si cada cosa que es diu, es ven com un “atac” al funcionariat! Gent, això no és així. Jo mateixa treballo de tècnica en una administració, i les crítiques que facin uns o altres són a nivell polític, no ens hi foteu pel mig.


Ah, i una anècdota personal, per il•lustrar el to que es dóna al ple. En una pregunta sobre empadronament, un regidor em va dir “a veure si treballa vostè una mica” perquè tal cosa que preguntava estava a la web. Aprofito per dir que una servidora, la dedicació a la política la faig a més a més de la meva feina en un altre municipi. Així que aquests que demanen que treballem més, des de les seves ínfules de vés a saber què, potser que surtin de la seva realitat de cobrar 50.000 euros i de mirar-s’ho tot des del despatx, i que vegin que n’hi ha de molts altres tipus. Amb més respecte, consideració i reconeixement, les coses anirien millor.


Pues así están las cosas, i des de la meva visió se las he contado! Bon cap de setmana!

Aqui teniu les actes dels plens a la seu electronica del web municipal:
https://seuelectronica.molletvalles.cat/index.php…

També podeu veure el ple sencer a :
https://www.youtube.com/watch?v=WdUQnTGZ4qM
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *