fbpx
12/07/2024
Catalunya en ComúFet NacionalMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM QUE CONDEMNA ELS LÍDERS POLÍTICS I SOCIALS DEL PROCÉS

Expressem el nostre rebuig i la a nostra indignació per la sentència, i la solidaritat amb les persones condemnades i les seves famílies.

Una sentència que considerem injusta després del procés de judicialització d’un conflicte polític, que ha tingut el rebuig de la major part de la societat catalana.

Des de Mollet En Comú volem expressar el nostre rebuig i indignació davant una sentència injusta que genera un precedent inacceptable. Rebutgem la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició. La pretesa sedició xoca contra la realitat del que va succeir a Catalunya la tardor de 2017 i posa en risc el dret a la mobilització i la protesta, no només a Catalunya, sinó a tot l’estat.

Mostrem la nostra profunda solidaritat amb les persones condemnades i els seus familiars, en un moment duríssim i injust.

Condemnem la judicialització de la política, que no demostra cap altra cosa que un fracàs col·lectiu per resoldre el conflicte per la via del diàleg. I d’altra banda, aquesta sentència no posa fi al problema polític de fons que és el reconeixement de Catalunya com a nació i com a subjecte polític, un conflicte que seguirà requerint de solucions que necessiten ser abordades a Catalunya i a la resta de l’Estat.


Fem una crida a totes les forces polítiques progressistes de l’estat a centrar-se en la via del diàleg i les solucions efectives per a resoldre el conflicte existent.
Rebutgem les amenaces directes i indirectes del PP, C’s i el PSOE, d’aplicar l’article 155 de la Constitució i la Llei de Seguretat Nacional que, com s’ha demostrat en el passat, no és cap solució política sinó un grau més en el conflicte existent.


La llibertat dels presos és una condició indispensable per desbloquejar la política a Catalunya i a Espanya i per obrir vies que facin possible la resolució del conflicte.
Hem de treballar per una solució dialogada i democràtica al conflicte polític i per la transformació d’Espanya en un Estat plurinacional i republicà que reconegui plenament la nació catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *