fbpx
19/06/2024
Mollet En Comú

MOLLET EN COMÚ PRESENTA UNA PROPOSTA PER A IMPULSAR LA FORMACIÓ ESPECÍFICA A LA POLICIA MUNICIPAL EN MATÈRIA D’ANIMALS

En el proper ple del mes d’octubre, que es celebrarà dilluns dia 28, Mollet en Comú presenta una proposta relativa a impulsar formació específica a la Policia Municipal, respecte a animals.

Atès que les ciutats canvien i apareixen nous reptes per la bona convivència, i per gaudir de l’espai públic. Entre molts canvis, hi ha una major conscienciació vers el tracte cap als animals, i no només això, sinó que s’ha incrementat el nombre d’animals de companyia que viuen a les llars del nostre  i d’altres municipis. La protecció, defensa i respecte als animals és un objectiu comú, per impulsar un model de ciutadania responsable i  compromesa.

La convivència entre persones i animals pot portar de vegades a situacions que no sabem com afrontar o solucionar. Des de trobar-se un animal perdut,/abandonat,  o bé mort, o en algun estat que dificulti recuperar-lo i inclús pugui comportar una situació de risc. D’una banda poden ser animals de companyia com gossos o gats, o bé altres animals que podem trobar al nucli urbà com ocells, ànecs, rèptils, porcs senglars, etc.

Des de Mollet en Comú creiem que la policia local té un paper fonamental en fer pedagogia i en orientar o conduir aquestes situacions, però per a fer-ho, en alguns casos cal una formació i eines concretes, ja que es poden donar casuístiques molt específiques.

La proposta planteja “Impulsar formació específica a la policia municipal per gestionar la seva actuació amb els animals al carrer, així com dotar-los de les eines necessàries per a fer aquesta tasca”, així com que es faci una previsió dels recursos econòmics i humans necessaris per tal de poder realitzar l’esmentada formació.

Malauradament, aquesta proposta no serà votada, sinó que serà incorporada al Ple com un prec a l’equip de govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *