fbpx
16/04/2024
Sanitat

MOLLET EN COMÚ AMB LA SANITAT PÚBLICA

Al Parlament, amb els treballadors de la salut en vaga, a Mollet i a tot arreu MOLLET EN COMÚ inicia una campanya per defensar la Sanitat Pública: “Per ells, per elles… Per Nosaltres: PER UNA SANITAT PÚBLICA I UNA ATENCIÓ PRIMÀRIA DE QUALITAT”

La defensa dels serveis públics de qualitat és una de les principals reivindicacions de l’espai polític de Mollet en Comú i la sanitat és un dels més rellevants. Des d’inicis d’any, amb la situació de pandèmia global que estem vivim, s’ha posat de manifest la fragilitat de les nostres societats i l’extrema necessitat d’un sistema sanitari públic que protegeixi la salut i la vida. El paper del nostre sistema sanitari i tots els treballs i serveis que el conformen, va ser heroic a la primera onada de la COVID-19 i així ho va reconèixer tothom. Ara, a les portes d’una segona onada de la pandèmia, que amenaça amb col·lapsar el sistema, cal que el compromís de la societat amb els serveis de salut vagi més enllà dels aplaudiments, cal compromís polític i sobretot, recursos materials, humans i econòmics, després d’anys de retallades.

En aquest sentit, el Grup Parlamentari d’En Comú Podem, en el Ple monogràfic sobre Salut que es va celebrar al Parlament la setmana passada, va defensar un Pacte Nacional per la Salut Pública que va ser aprovat per unanimitat. En aquest Pacte, plantejàvem mesures com ara dedicar el 7% del PIB a salut, Mai més retallades o el Reforç a l’Atenció Primària.

Cal assenyalar que tenim a la sanitat pública i al seu personal tensionats al màxim. La primària està saturada aturant COVID i l’atenció a d’altres problemes de salut es veu afectada. En comptes d’enfortir l’atenció primària es fan contractes milionaris amb empreses com ara Ferrovial pels rastrejadors.

Aquestes setmanes coincideixen a Catalunya les vagues de MIR, de metges d’atenció primària i també el transport sanitari. Vagues  a les que el govern gira l’esquena no atenent les justes reclamacions d’aquests i aquestes professionals.

A Mollet, les persones activistes del grup de sanitat de Mollet en Comú,  que treballen el tema de la sanitat col·laborant amb entitats ciutadanes com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès / Marea Blanca també detecten i fan seguiment de problemàtiques que afecten els nostres CAPS: la dificultat, que genera moltes queixes, de posar-se en contacte telefònic amb els centres, la dificultat per fer seguiment de malalties cròniques o ocasionals no-covid, la reducció de l’assistència presencial per substituir-la per telemedicina no sempre adequada o de difícil accés per alguns usuaris, la manca de previsió per la campanya de vacunació de la grip estacional… En definitiva, tota una sèrie de mancances que justament per estar afectats per una situació excepcional de pandèmia haurien d’estar previstes des de fa mesos i solucionades amb més personal i recursos.

És en tot aquest context que Mollet en Comú vol mostrar el seu total compromís amb la sanitat pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *