fbpx
19/06/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ SOBRE LA SENTÈNCIA ERC: “L’ESTRATÈGIA JUDICIALITZADORA DE MONRÀS HA SOFERT UN COP DEFINITIU”

La setmana passada coneixíem per una nota de premsa de l’Ajuntament de Mollet la sentència absolutòria als membres d’ERC, Oriol López i Albert Biescas, de l’acusació de injúries i calumnies per part de l’Alcalde de Mollet, Josep Monràs.

Des de Mollet en Comú sempre hem mostrat la nostra oposició davant aquest procés judicial. Creiem que és un error judicialitzar la vida política i en aquest cas es posava en qüestió la tasca de l’oposició des d’una visió estreta i autoritària de la vida política local. Cal dir que nosaltres també vam participar de la roda de premsa on, junt a ERC, vam mostrar els nostres dubtes sobre la correcció l’operació de licitació dels terrenys que ara ocupa Decathlon i que per tant, també hem percebut una intenció intimidatòria en tot aquest ús de la justícia.

Ara, una vegada coneguda la sentència, la portaveu de  Mollet en Comú, Marina Escribano ha valorat que: “amb aquesta sentència absolutòria l’estratègia de l’alcalde Monràs de fer servir la justícia per limitar el debat polític ha sofert un cop definitiu, que s’afegeix a les paraules de la Secretària Municipal a l’últim ple qüestionant la forma de portar els plens. Monràs hauria de canviar el rumb i apostar per la democràcia, el diàleg i la transparència”

Mollet en Comú convida als ciutadans de Mollet a conèixer la sentència, que entenem que l’Ajuntament hauria de fer pública, ja que és d’una contundència i clarificació profunda del que és un delicte i el que no. Potser aquesta sigui la veritable raó de què l’Ajuntament no l’hagi recorregut. I, també clarifica la sentència quin ha de ser la tasca d’oposició política a una institució. Amb frases que no podem estar de destacar com ara: “Resulta legítimo e incluso deseable, como ha ocurrido  en este caso, que la oposición en el marco de un Ayuntamiento, cuestione y exija explicaciones al equipo de gobierno local sobre las’ razones por las que se adjudicó en uno de los  procesos más  importantes  de  concesión  de terrenos  ocurrido  en  el  municipio  éstos  a una mercantil que ofertó una cantidad muy inferior a la siguiente ofertada por Decathlon.”


També manifestem la nostra perplexitat per les notes de premsa de l’Ajuntament i PSC on insisteixen en el fet que l’Alcalde i l’Ajuntament no eren acusació particular quan la sentència ho deixa clar o quan mantenen la utilitat d’aquest procés judicial o l’amenaça velada de seguir fent servir els jutjats per controlar l’oposició.


Per últim, queda per aclarir quin ha estat el cost de tot aquest procés, que la sentència deixa clar que ha de pagar la part acusadora, i qui el pagarà finalment. Mollet en Comú va ser la primera força a preguntar al Ple per aquesta qüestió i la resposta de l’Alcalde no va ser prou clara. Confiem en que una vegada acabat el judici es pugui aclarir aquesta qüestió a tota la ciutadania.

ACTUALITZACIÓ: Finalment l’Ajuntament ha penjat la sentència al portatl de transparència, aqui la teniu:
https://transparencia.molletvalles.cat/documentos/t1xtgc0jd/Sentencia%20JP%20Granollers%20168.2020.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *