fbpx
23/02/2024
Mollet En ComúSanitat

MOLLET EN COMÚ CELEBRA QUE L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL ES SUMI A LA REIVINDICACIÓ DE MÉS RESIDÈNCIES PÚBLIQUES

Mollet en Comú va iniciar a l’any 2018 una campanya en reclamació de residències públiques i assequibles per a la gent gran, una de les principals carències de la nostra ciutat. Durant aquella campanya es va poder constatar la gran necessitat d’aquest tipus d’equipament que tenia la nostra ciutat. Van ser molts els veïns i veïnes que van signar i que van compartir les seves experiències amb llargues llistes d’espera per accedir-hi, així com la impossibilitat de pagar els preus que cobren les residències privades que tenim a Mollet, amb preus que superen els 2.000€ mensuals.
La campanya va concloure amb l’entrega de gairebé dues mil signatures en suport del manifest al registre de l’Ajuntament i la consegüent aprovació d’una moció al Ple Municipal en aquest mateix sentit. La idea bàsica era que l’Ajuntament cedís terrenys municipals per tal que la Generalitat procedís a la construcció d’una nova residència. Tot i això, cal recordar que la Generalitat te també terrenys de la seva propietat a Mollet, com el solar de l’Incasol als Pinetons on originalment s’havien de construir els nous jutjats, que perfectament podrien destinar-se a la construcció d’aquesta nova residència, així com també donar-li nous usos sanitaris.


La realitat d’aquell 2018 però, era que l’equip de govern va vendre terreny públic a una entitat privada amb afany de lucre per tal de fer negoci amb una necessitat tan bàsica com aquesta. Concretament, dues parcel·les de la Farinera a la mútua privada FIATC (la mateixa empresa que gestiona les Masies de Mollet, residència 100% privada sense cap plaça ni tan sols concertada), per a la construcció d’una nova residència privada a la ciutat.
Malgrat aquests antecedents tan poc satisfactoris, des de Mollet en Comú celebrem les declaracions que ha fet aquest dimecres la regidora de Gent Gran, senyora Ana Maria Díaz, en relació a la necessitat de construir una nova residència 100% pública a la ciutat, posant els mitjans necessaris i treballant conjuntament amb la Generalitat perquè esdevingui una realitat.
Rebem amb satisfacció que l’equip de govern format pel PSC i Podem es sumi a la nostra llarga reivindicació al respecte i decideixi per fi complir, ara sí, amb la moció aprovada el passat 8 d’abril a instàncies de Canviem Mollet, formada en aquell moment pels 4 regidors i regidores de l’actual Mollet en Comú. En aquest sentit, des de Mollet en Comú volem fer una crida a la unitat d’acció entre totes les forces polítiques per tal d’assolir en la màxima brevetat possible aquest objectiu d’extrema necessitat per la nostra ciutat.

Grup Sectorial de Sanitat i Benestar Social
Mollet en Comú

                                                       Mollet del Vallès, 16 de gener de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *