fbpx
16/04/2024
Mollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ LAMENTA L’ESPECTACLE QUE ES VA DONAR AL PLE DE PRESSUPOSTOS

Mollet en Comú defensa la coherència en els posicionaments polítics, així com una manera de fer política basada en la transparència, el diàleg, el respecte i el treball.

El passat dilluns 17 es va celebrar el ple de l’Ajuntament, on el punt més important era l’aprovació de la plantilla de personal i el pressupost de l’Ajuntament per l’any 2019.

Al Ple es van viure situacions que podríem definir com esperpèntiques, com és el canvi de vot sobre la marxa, sense raonaments ni arguments, o bé totalment diferents a allò exposat en un principi.

El govern del PSC, lluny de triar el camí del diàleg, l’entesa i el consens, aquell que anunciava mitjançant un titular al mes de novembre, va triar el camí de l’amenaça, la confrontació, la mentida i va empènyer al transfuguisme, que es va donar en dos grups municipals.

Mollet en Comú mostra perplexitat davant la situació que es va produir en el sí de Canviem Mollet, en què la majoria dels seus integrants, van votar No als pressupostos. Va ser un vot en contra d’acord amb el mandat de l’Assemblea de Canviem, tal i com exigeix el seu codi ètic i amb tots els arguments exposats. D’una banda, la manca de compliment dels acords entre PSC i Canviem al voltant de les 50 propostes que es van incorporar al pressupost de l’any anterior: un contracte i un compromís amb la ciutadania que no s’ha acomplert.

D’altra banda, per coherència amb el mandat de Canviem: un projecte de renovació de les velles maneres de fer política, de noves idees davant un model caduc i a la deriva de més de 30 anys del PSC. Segons aquesta idea, no es podia votar un pressupost del segle passat que no dóna resposta a les problemàtiques actuals, una d’elles molt important, com és l’habitatge.

Des de Mollet en Comú no entenem el sí dels 3 regidors de Canviem Mollet, integrants de Podem, i no considerem suficient ni creïble l’únic argument de la responsabilitat, fent fins i tot canviar el vot sobre la marxa, manifestant que l’únic objectiu que tenien era que sortís aprovat. Aleshores, no entenem perquè no van votar des d’un principi a favor del pressupost, sinó que van passar de l’abstenció al sí en una clara maniobra política que neguen.

Lamentem l’espectacle d’utilitzar l’amenaça i la mentida, per tal de buscar el vot, en comptes de prendre la via de la negociació política, el treball conjunt i el reconeixement de les aportacions que es fan des de grups que no són el de govern, i que l’únic que demostra és que segueixen ancorats en la dinàmica de la majoria, quan en realitat el seu pes és de 7 regidors davant un consistori de 25. Això, obliga a canviar dinàmiques i actituds, però hem pogut demostrar que no ha estat possible, un cop més.

Des de Mollet en Comú seguirem treballant per CANVIAR la política molletana, per construir la unitat de les esquerres, per la millora de la ciutat i les condicions de vida de la gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *