fbpx
22/06/2024
EconomiaMollet En ComúSanitat

MOLLET EN COMÚ DÓNA SUPORT A LES PROPOSTES DEL PLE PER AFRONTAR LA CRISI DE LA COVID19

El grup municipal de Mollet en Comú vota a favor de tots els punts de l’ordre del dia del Ple, en favor de la ciutadania, però fa una crítica a la gestió i a la informació de l’equip de govern envers la resta de formacions polítiques. A més, reclamen al govern una gestió conjunta de la crisi, i la creació d’una Taula on debatre la situació i les accions a emprendre.

En la difícil i excepcional situació que vivim, s’ha posat en valor i fet evident la importància dels serveis públics. Així com s’ha posat de manifest, que qui mou un país, són els seus treballadors i treballadores, que han de tenir les condicions adients i dignes per a fer la seva feina.

Les administracions públiques tenen un paper primordial en afrontar aquesta crisi. La formació fa un reconeixement i agraïment a la labor del personal municipal, bàsic perquè els serveis públics es continuïn prestant, així com la de tot el personal d’empreses que fan els serveis de neteja, manteniments, desinfecció, etc. Així com a totes les entitats socials (Càritas, Creu Roja, Banc d’Aliments), imprescindibles en aquests moments.

Mollet en Comú des del primer moment s’ha posat a disposició del govern de la ciutat, i el vot favorable al Ple, és un gest més de mà estesa i de voluntat de cooperar.

La formació ha fet un repàs a les propostes i mesures presentades des de l’inici de la crisi, que s’adjunten com a annex.

La formació dels comuns lamenta que davant aquestes més de 98 propostes, no hi hagi hagut resposta per part del govern, o hagi estat negativa.

La formació lamenta que en aquests moments extraordinaris no s’hagi aprofitat l’ocasió, per apostar per una gestió col·lectiva de la crisi.

La formació reivindica el seu paper, la crítica constructiva i la responsabilitat de manifestar tots aquells aspectes que consideren que no s’estan fent correctament.

Així mateix, en el Ple s’ha recordat la proposta d’un Pacte Local per la Reconstrucció social i econòmica, a partir de crear una Taula pel Pacte Local que integri als grups municipals, sindicats, les agrupacions empresarials, les associacions de comerciants i Associacions de Veïns. 

La seva portaveu, Marina Escribano ha expressat que “creiem que ens en sortirem, si tots els actors de la ciutat participen en la reconstrucció social i econòmica. Perquè Mollet té un teixit productiu i social que té molt a dir.  I perquè la reconstrucció és plural i diversa. “

D’altra banda s’han referit a tres temes que preocupen: que Mollet sigui una de les ciutats amb major taxa de contagi, la situació de les residències per a gent gran, i els problemes d’empadronament de persones sense domicili fix, i consideren que caldrà treballar-los.

Malgrat considerar que les mesures que s’aproven no són suficients, i caldran noves modificacions de pressupost, són un inici. La situació que vivim requereix de la major unitat possible. Per aquest motiu, han votat afirmativament tots els punts inclosos a l’ordre del dia del Ple celebrat avui.

Finalment han ressaltat que “així com fer la crítica que sigui necessària, continuarem fent propostes i intentant aportar en positiu per tal de sortir-nos-en de la millora manera possible.”

Aquí teniu l’intervenció sencera de Marina Escribano

Annex: relació de comunicats de Mollet En Comú

23/03/2020

MOLLET EN COMÚ ES POSA A DISPOSICIÓ DEL GOVERN DE LA CIUTAT I FA PROPOSTES EN LA CRISI DEL COVID-19 (1ER PAQUET DE PROPOSTES)

30.3.2020

REIVINDICAR A ALTRES AAPP QUE ELABORIN UN PLA D’EMERGÈNCIA PER AL MÓN LOCAL

31/03/2020

MOLLET EN COMÚ PRESENTA UN SEGON PAQUET DE PROPOSTES AL GOVERN DE LA CIUTAT PER APLICAR DURANT LA CRISI SANITÀRIA

11/04/2020

PLA DE MESURES URGENTS SOBRE LES RESIDÈNCIES DE GENT GRAN

12/04/2020

MOLLET EN COMÚ DONA SUPORT A LA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19

14/04/2020

MOLLET EN COMÚ INSTA A LA GENERALITAT A ADOPTAR MESURES ADEQUADES I SUFICIENTS PER ALS AUTÒNOMS

22.4.2020

CRÍTICA A L’ENDARRERIMENT I MANCA DE COORDINACIÓ D’EDUCACIÓ PER TEMA CURS ONLINE

26/04/2020

MOLLET EN COMÚ DENUNCIA UNA PUJADA DE LA FACTURA D’AIGUA I ESCOMBRARIES AL VOLTANT DEL 15%

28/04/2020

MOLLET EN COMÚ DEMANA LA REALITZACIÓ D’UN CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

28/04/2020

MOLLET EN COMÚ PROPOSA UN PACTE LOCAL PER A LA RECONSTRUCCIÓ SOCIAL I ECONÒMICA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *