EL GRUP MUNICIPAL DE MOLLET EN COMÚ PODEM DEMANA CONDICIONS DIGNES A LES VETLLADORES DELS CENTRES EDUCATIUS
El grup presenta una proposta d’acord al ple de l’ajuntament del proper dia 30, on demana al Departament d’educació que garanteixi unes condicions laborals dignes a les vetlladores i vetlladors que estan treballant als centres educatius de Catalunya amb alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu i alhora s’exigeix al Govern de la Generalitat que incrementi el pressupost del Departament d’Educació fins arribar al 6% del PIB.
El propòsit de la moció presentada per Mollet En Comú Podem a l’ajuntament és aconseguir que per part del Departament d’educació, es garanteixin unes condicions laborals dignes a tot el personal auxiliar d’educació especial, i amb l’objectiu de garantir un acompanyament adient als infants amb NESE (Necessitats Específiques de Suport Educatiu). Així mateix, planteja que s’augmenti el pressupost d’Educació fins arribar al 6% del PIB.
La figura del personal vetllador és molt necessària i important a les escoles i instituts de Catalunya. La seva funció és acompanyar a l’infant NESE ajudant-lo, donant-li suport i guiant-lo en els seus aprenentatges.
Segons denuncia Mollet En Comú Podem, tot i la seva necessària activitat per garantir una educació de qualitat a aquests infants, les hores adjudicades per infant són del tot insuficient per garantir aquest aprenentatge. Alhora, els serveis de vetlladora són serveis externalitzats, fet que acaba afectant a les seves condicions laborals, majoritàriament precàries, amb contractes fixes-discontinus i amb horaris que dificulten la conciliació familiar. El problema s’agreuja a l’hora del menjador, on el personal dedicat a atendre els alumnes NESE es veu encara més reduït i en molts casos és inexistent.
La formació vol recordar que cinc anys després de l’aprovació del decret d’escola inclusiva, que perseguia com a objectiu garantir l’accés a l’escola ordinària a tots els infants de Catalunya, aquest està lluny de complir-se.
Tot i l’existència d’aquesta figura i la recent incorporació de la figura de la “vetlladora sanitària” per part del Departament d’Educació, l’acompanyament i el suport als infants amb NESE segueix sent insuficient, ja que aquest suport es dona unes determinades hores a la setmana, deixant a aquests infants sense l’acompanyament suficient durant la resta d’hores.
És per això que el grup municipal portarà a votació al Ple d’octubre aquesta moció, que desenvolupa la nota de premsa d’inici de curs, on ja plantejava aquesta problemàtica, que també es dona a la nostra ciutat.