fbpx
16/04/2024
Habitatge

EL GRUP MUNICIPAL DE MOLLET EN COMÚ PODEM INSTA A REGULAR DE FORMA IMMEDIATA ELS PREUS DE LLOGUER A LA CIUTAT

El grup presenta una proposta d’acord al ple de l’ajuntament del proper dia 30, on demana la publicació immediata de les zones de mercat tensionat pel que fa als habitatges i que es faci efectiva la regulació dels preus del lloguer a Mollet.

L’objectiu de la iniciativa presentada per Mollet En Comú Podem a l’ajuntament és aturar les pujades abusives actuals dels preus de lloguer. Segons la moció la llei estatal 12/2023 aprovada el passat mes de maig i més coneguda com la llei pel dret a l’habitatge, “marca un punt d’inflexió i un avenç molt important en matèria d’habitatge”. Entre les mesures més destacades figuren la regulació dels preus dels lloguers, l’obligació dels grans tenidors a iniciar un procés de mediació abans d’arribar al desnonament i l’ampliació de les reserves d’habitatge de protecció pública, garantint un percentatge del 50% en règim de lloguer. 

Segons denuncia Mollet En Comú Podem, i amb dades de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, “en els últims 20 anys el lloguer ha pujat de preu tres vegades més que els ingressos de les persones que viuen en aquests habitatges”. L’últim informe del Banc d’Espanya constata que gairebé la meitat de les persones que viuen de lloguer a l’Estat es troben en situació de risc de pobresa i exclusió social. 

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet En Comú Podem, “la qüestió de l’habitatge és ara una preocupació central per part de la ciutadania, i que afecta tothom, d’una manera o una altra: ja sigui amb l’accés al primer habitatge, amb el manteniment d’aquest, amb els elevats costos del lloguer, o amb l’increment de les hipoteques per aquelles persones que el tenen de propietat. Així doncs, els governs han de servir per aplicar mesures, i la de regular els preus del lloguer és urgent”

És per això que el grup municipal portarà a votació al Ple d’octubre, una moció que demana que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana “desbloquegi l’aplicació de la llei i reconegui l’índex de preus dels lloguers que hi ha a Catalunya”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *