fbpx
23/06/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ RECLAMA MÉS RESPECTE I CIVISME A L’ESPAI RURAL DE GALLECS I ENTORN PROPER i REIVINDICA NOVAMENT UN PLA LOCAL DE CIVISME

Són moltes les queixes de veïns que alerten de la brutícia, deixadesa i incivisme a alguns indrets de Gallecs i la zona dels Pinetons i altres espais verds de la ciutat.

En els últims mesos, molt possiblement degut a l’estat de pandèmia i les restriccions de mobilitat, l’entorn natural i rural de Gallecs, des de la zona de pre-parc, als Pinetons, està especialment visitat per veïns i veïnes de la ciutat. En principi és una bona notícia perquè implica que la ciutadania està gaudint de l’enorme tresor natural que tenim al costat de la ciutat i, fins i tot, moltes persones l’estan descobrint per primera vegada. Trobar l’equilibri de conèixer, fer servir i estimar aquests indrets és imprescindible per conservar Gallecs i  al mateix temps garantir la seva preservació com a espai natural.

Amb tot, aquest major ús ha derivat en alguns casos en un augment puntual de la brutícia, que arriba a ser enorme en alguns punts, moltes vegades derivada de botellades, i d’altres actes incívics. La situació és preocupant, i fa dies s’està denunciant per diferents canals, amb vídeos i imatges del mal estat d’alguns espais. L’Associació de veïns de Santa Rosa, per exemple, ha denunciat la situació i demana que hi hagi més control dissuassori, civisme, i que es prenguin accions que ajudin a revertir aquests fets. Així mateix es plantegi una millora en la neteja especialment dels espais verds.

Des de Mollet en Comú volem reclamar a l’Ajuntament que actuï contra aquesta situació en un doble vessant: Primer, actuant contra aquestes situacions concretes incrementant els dispositius de neteja i de vigilància de l’espai i, en segon lloc, amb conscienciació de la ciutadania per tal de reduir i eliminar els actes incívics. La responsabilitat ciutadana és imprescindible per tenir cura dels espais i entorns.

En aquest sentit la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, recorda que “Des de fa anys estem reclamant un Pla Local de Civisme que mai acaba d’arribar. A la ciutat tenim importants reptes en qüestions com la neteja, el tràfic o la convivència que necessiten posar l’accent en la importància d’una ciutadania cívica. Les noves situacions a Gallecs demostren que el problema, lluny de solucionar-se, està creixent”

Per últim, Mollet en Comú vol fer una crida a la ciutadania a reivindicar i enfortir el civisme a tots els espais de convivència.  Només amb participació i civisme es construeix un sentiment de comunitat que ens fa més forts, que defensa allò que és de tots. Un bon exemple és Gallecs, un patrimoni comú que ha de ser orgull de tots els molletans i molletanes, així com també els diferents espais verds de la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *