fbpx
23/06/2024
Mollet En ComúPolitica

Mollet (contínua) necessitant un canvi

Aquests dies es compleixen dos anys, just la meitat, de l’actual legislatura municipal 2019-2023.  És bon moment per fer balanç.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Òbviament, la legislatura ha estat marcada per la pandèmia global de la COVID-19. Cal dir que, en declarar-se l’estat d’alarma, Mollet en Comú va posar-se al servei del govern local per tal de col·laborar en una situació tan complicada. Hem estat ajudant i fent propostes, defensant una sortida social a aquesta crisi.

Però cal recordar que la legislatura començava el juny de 2019, encara sense pandèmia, i ja veiem el continuisme apàtic del govern local: de bon principi, la participació en els plens patia restriccions que en legislatures anteriors no havien tingut. D’altra banda, coneixíem la prorroga al contracte de l’aigua privada amb SOREA. Al ple d’ordenances fiscals el govern “colava” amagada una pujada del 20% a la recollida de residus. Una pujada que sorprendria els ciutadans confinats en plena pandèmia.

Al llarg de la pandèmia, Mollet ha tingut criteris molt restrictius amb tota mena d’activitat: hi ha hagut conflictes amb els paradistes del mercat setmanal o del “rastrillo” dels aturats i també amb el món de la cultura.

Tot un seguit de temes  demostren la manca d’empenta i les inèrcies d’un govern que porta 34 anys governant:

La construcció d’una nova residència privada quan el que necessitem són residències públiques. La deficient política d’habitatge amb “proteccions oficials” de dubtosa efectivitat. L’obsessió en mantenir el macroprojecte d’El Calderí, quan òbviament ja no toca i a més fora del POUM. La permissivitat amb l’obertura d’un bingo a pesar de les pròpies mocions en contra. Les queixes amb els empadronaments. L’evident problema creixent amb el civisme i la neteja a la ciutat. Les preocupants dades sobre la contaminació… I molts altres temes.

En definitiva, la sortida de la pandèmia hauria de ser l’oportunitat per donar a Mollet una nova empenta perquè Mollet contínua necessitant un canvi.

Aquest article va sortir publicat a l’edició de Juny de 2021 del butlletí municipal Quatre Cantons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *