fbpx
19/06/2024
Politica

Crònica del Ple de Juliol 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid0WPsB9xDMspRimtUCyWPPqmqAANjnUiwnyFQL7eKRXP1b61g5imFWVuF9TopUdfJXl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166362108840641

Per si és del vostre interès….

Cròniques de Ple-Estiu. 2A PART: JULIOL

Ara sí, darrer ple del curs polític.

L’agost no tindrà ple, i tornarem a l’hemicicle al setembre. Vull puntualitzar, si no ho he fet en alguna altra ocasió, que en el Ple hi passen pocs punts realment. Moltíssimes de les coses que es decideixen a la ciutat es fan a la Junta de Govern i per decret d’alcaldia. La normativa estableix que alguns temes han de passar al ple, com el pressupost o les ordenances fiscals, ja ho sabeu 😉

Doncs el de juliol va ser llarg, i més aviat avorrit. Els temes eren importants i interessants, no és per ells, però de vegades va així. Algunes intervencions molt llargues, rèpliques.. fan allargar la qüestió. Can Vila, Pla Director de la Bicicleta, increment partida de defensa, massacre a Melilla, … aquests van ser alguns dels temes. Vull destacar alguns moments, per ressenyables o per entranyables…
Primer, les dues molt bones i brillants intervencions del regidor Gabriel Espinosa sobre Can Vila, i la del regidor Sancho, sobre la massacre a Melilla. Deixant-ho tot ben clar i perfectament explicat i defensar. D’altra banda, va haver-hi el moment en què el regidor de Ciudadanos, com a justificació pel seu vot afirmatiu a ampliar pressupost de defensa, ens va explicar tots els invents que tenim gràcies a la despesa militar, com per exemple els microones. I malauradament, la moció, que mostrava rebuig a l’increment de despesa en defensa militar, no es va aprovar.

Sí vam aprovar però no per unanimitat, la moció en suport a Can Vila i a la recerca de solucions per a les instal·lacions d’aquesta escola municipal d’educació especial. El que va quedar clar, és que hi ha responsabilitat per part de les diferents administracions, i ja s’ha començat a actuar. Tothom tenim clar que ha de cuidar-se i mantenir-se aquest centre i el seu projecte.

Vam parlar de prevenció d’incendis, de la massacre vergonyosa a la frontera, on forces policials espanyoles i marroquines van carregar contra persones que creuaven la valla… moltes persones van ser assassinades. Fets vergonyosos i intolerables.

Un gran tema fou l’aprovació inicial del Pla Director de la Bicicleta. Per fi! Arriba tard, i molt millorable. Era una reivindicació de Mollet en Comú des de fa alguns pressupostos, però tal com es presenta, ens genera dubtes sobre la seva efectivitat, amb les propostes que planteja. Esperem que pugui acabar de fer aquest marge de millora en el temps d’al·legacions, que serà fins el 3 d’octubre.

I com sempre, Mollet en Comú vam fer un bon nombre de preguntes, sobre temes ben diversos: males olors que se senten en alguns barris, neteja insuficient a polígon can magarola, sobre protocols d’emergència, i com no, el tema de la setmana, el robatori de més de 60.000 euros a l’ajuntament, per part de pirates informàtics.

Seguim!

Bon estiu a tots i a totes. Us desitjo que si podeu, aprofiteu per descansar i passar-ho bé amb la vostra gent. Salut!Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *