fbpx
22/06/2024
Catalunya en ComúFeminismeMollet En Comú

VISITA DE LA DIPUTADA SUSANA SEGOVIA, DE CATALUNYA EN COMÚ-PODEM, PER MANIFESTAR EL REBUIG A LA SUPRESSIÓ DEL JUTJATS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE A MOLLET DEL VALLÈS


Aquest matí la diputada del grup En Comú Podem al Parlament, Susana Segovia i la responsable de feminismes de la comarca del Vallès Oriental, Núria Romero, han visitat la nostra ciutat, acompanyades del grup municipal de Mollet En Comú i de membres dels comuns de la comarca del Vallès Oriental. En roda de premsa han explicat els motius del rebuig a la reorganització dels jutjats de violència masclista, que suposaria l’eliminació del que tenim a Mollet. A Mollet, el passat dilluns dia 27, el Ple per unanimitat, va aprovar una proposta sobre aquest assumpte, presentada per Mollet en Comú.

Davant dels jutjats i de la premsa convocada, la diputada al Parlament i la responsable de Feminismes, així com la portaveu de Mollet En Comú, han explicat en què consisteix aquesta proposta proposta que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya vol elevar al Consell General del Poder Judicial per la qual es voldria fer una concentració (anomenada comarcalització) de jutjats VIDO, els de violència de gènere. En realitat, això el que suposaria és l’eliminació de 14 d’aquests jutjats a Catalunya, on s’inclou el de Mollet, que és un jutjat compatible (jutjat mixt amb competències en violència masclista però que també pot jutjar altres tipus de delictes).

Aquest fet suposaria un perjudici a les dones víctimes d’aquesta violència, que patirien encara més traves, la del desplaçament, que se suma a la tràgica i terrible situació que viuen.

En paraules de la diputada Susana Segovia, això és “violència institucional”, la que s’exerceix des de les institucions, amb decisions com aquesta, que el que faria seria des incentivar les denúncies de dones que pateixen violències masclistes, i per això cal insistir en la denúncia i el rebuig a aquesta idea, per part d’organitzacions polítiques i també entitats i moviments feministes.

D’altra banda, la Núria Romero ha explicat que el Jutjat de Mollet, comprèn 7 municipis, i Granollers un total de 35 municipis. Suposaria per tant, concentrar 42 municipis.

Ha incidit també en què des de Catalunya en Comú s’exigeix donar compliment a la Moció 82/XI del Parlament de Catalunya, sobre violència de gènere de 22 de desembre de 2016 que vol augmentar la partida pressupostària que garanteixi que els jutjats VIDO puguin disposar dels recursos necessaris i garantir que el Departament de Justícia no els redueixi.

El posicionament de la formació política davant d’aquesta anomenada “comarcalització”, és que no fa altra cosa que afegir a les dones víctimes de violència del Vallès Oriental i de tot arreu, vulnerabilitat,  ja que esdevé una trava més per totes aquelles que prenen la decisió de presentar denúncia en obligar-les a desplaçar-se i va en detriment dels seus drets.

A aquesta hora ja són quatre les dones assassinades per la violència masclista a Catalunya. A l’estat espanyol ja són 7 en el portem d’aquest nou any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *