fbpx
12/07/2024
Catalunya en ComúMedi AmbientMobilitat i Territori

Catalunya en Comú del Vallès Oriental proposa una semicoberta solar per a l’AP-7 i la C-17

Els comuns s’oposen als projectes de parcs solars en terrenys agrícoles i plantegen alternatives per a una transició energètica respectuosa

L’executiva de Catalunya en Comú al Vallès Oriental ha reafirmat la seva oposició a la proliferació de projectes de parcs solars en terrenys agrícoles del Vallès Oriental. Els comuns consideren que aquests projectes “trinxen el territori, empobrint la comarca i cercant únicament el major benefici possible amb uns terrenys el més barats possible”. Així, reclamen “propostes que persegueixin un canvi en el model de consum i de producció energètica, que avancin en la construcció d’un nou sistema, lluny de projectes especulatius”.

Els comuns han explicitat el seu compromís absolut amb la necessària transició energètica i l’aposta per les energies renovables i per això plantegen alternatives respectuoses amb el territori i el paisatge, com ara la semicobertura d’alguns trams de les grans infraestructures viàries, com l’AP-7 o la C-17.

Aquesta fórmula, expliquen, que ja està en fase d’estudi a diverses vies de gran capacitat d’Alemanya, permetria la generació d’energia suficient per abastir bona part del Vallès Oriental, evitant en gran mesura l’impacte territorial que generen els parcs solars, optimitzant el rendiment de l’energia generada i apostant per la col·laboració público-privada en el desenvolupament del projecte.

De fet, els comuns plantegen l’arribada dels fons de reconstrucció europeus, Next Generation, com una oportunitat per a fer realitat aquesta aposta, constituint una empresa pública d’energia del Vallès Oriental, que co-impulsaria aquest i d’altres projectes per a la transició energètica.

Catalunya en Comú també reclama que tots els equipaments públics de la comarca instal·lin plaques solars, així com la obligatorietat per als edificis de nova construcció d’esdevenir energèticament autosuficients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *