fbpx
23/06/2024
EconomiaMón del TreballPolitica

1 de Maig 2021: ÉS LA GENT TREBALLADORA LA QUE HEM SALVAT EL PAÍS. ARA MÉS QUE MAI, REIVINDIQUEM ELS NOSTRES DRETS!

Els treballadors i treballadores hem celebrat des del 1889 el dia internacional del treball. Una jornada festiva, però també reivindicativa. En què la classe treballadora -pilar bàsic pel desenvolupament de la societat- fem patent les nostres demandes i reivindicacions, tant en sentit social com laboral.

La pèrdua de drets dels treballadors i l’augment de l’atur, a conseqüència de les crisis sanitària i econòmica derivades dels efectes de la COVID-19 -que afecta  la totalitat de la ciutadania-, i la implementació de nous models empresarials basats en la precarietat laboral i la pèrdua constant dels drets i del poder adquisitiu del conjunt dels treballadors, fan d’aquest primer de Maig una jornada en què ara i com mai, els treballadors i treballadores hem de fer valer els nostres drets, que hem anat conquerint a base de lluites al llarg de la història  del moviment obrer. Ens enfrontem a una crisi social i laboral de grans proporcions, amb un futur social i laboral desolador.

En aquest greu context, els diferents governs i les administracions públiques han de posar recursos i aplicar polítiques de caràcter públic a l’altura de les circumstàncies i d’aquesta manera, pal·liar els efectes d’aquesta greu crisis que tenim a sobre, i que amb el pas del temps s’anirà agreujant si les diferents autoritats competents no aplica’n mesures efectives de caràcter social i laboral. Com per exemple, tirar endavant la derogació de les reformes laborals que han precaritzat en gran manera el mal anomenat mercat laboral i la reforma de les pensions aprovada pel PP.

La dita “Pa per avui i fam per demà” adquireix tot el seu significat amb les actuacions insuficients i erràtiques com les que ha tingut el govern de la Generalitat en vers la pandèmia. Com per exemple, en l’adopció de mesures socials insuficients, o amb les ajudes deficients i del tot insuficients pels treballadors autònoms. Per no parlar de la nefasta gestió del nostre més que precaritzat sistema sanitari, que amb els escassos recursos materials i econòmics de què disposen, els seus treballadors i treballadores han fet una labor titànica i encomiable en vers la COVID-19.

Hem de posar fil a l’agulla per revertir aquesta situació en què a la classe treballadora -com gairebé sempre- ens ha tocat bona part de les conseqüències derivades de la crisi actual.

  • Hem de donar suport a les organitzacions convocants de les activitats del primer de Maig.
  • Hem d’instar al govern estatal a derogar les reformes laborals que han precaritzat el mercat laboral  i la reforma de les pensions del PP.
  • Hem d’instar al Parlament de Catalunya que amb la celeritat més gran possible trobi els acords per formar govern i que aquest pugui fer front a la greu crisi econòmica i sanitària.

Pel nostre futur i pel dels nostres fills, hem de recuperar els nostres drets com a classe treballadora, lluitar en contra de la precarització laboral i els models empresarials que la recolzen i l’impulsen, lluitar per uns convenis laborals més justos a les nostres empreses.

Amb determinació, amb consciència de classe i amb unitat en la lluita, recuperarem el terreny perdut. Nosaltres -la classe treballadora- i la nostra força de treball, som el combustible que mou les bieles del sistema i l’economia. Fem-ho valer, alcem la nostra veu i siguem escoltats en aquesta dada tan significativa com és aquest primer de maig!!

Aquí teniu el manifest en format PDF:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *