fbpx
19/06/2024
Mobilitat i TerritoriMollet En ComúOpinió

Enfortim els barris

Tots tenim l’objectiu que Mollet sigui una ciutat equilibrada, habitable, amb serveis de qualitat i espais agradables per viure i conviure, respectuosa amb el medi ambient i amb qualitat de vida per veïns i veïnes. Amb oportunitats econòmiques i oci i cultura a l’abast de tothom. Per Mollet en Comú una de les claus per ‘assolir aquests objectius és “crear comunitat”. Creiem que és quan convivim, quan compartim tot allò comú, que la ciutat funciona.

La ciutat és viva quan funcionen els seus serveis, quan gaudim de els seus espais. Fem comunitat a les escoles o els serveis sanitaris. Fem comunitat quan passegem per Gallecs o descansem a un parc, anant a un acte cultural o participant de les moltes entitats de la ciutat.

En aquest sentit, des de Mollet en Comú considerem que els Barris són un element clau per fer aquestes comunitats. És des de la proximitat que dóna el Barri que el vincle comunitari s’enforteix, que els problemes es viuen i s’han de solucionar. Perquè les escoles, els serveis, l’urbanisme, la mobilitat… tots els aspectes de la ciutat tenen una dimensió de barri i millorar cada punt és millorar el conjunt.

Creiem que un dels reptes principals de Mollet és que els Barris recuperin, enforteixen, la seva personalitat. Cal que els veïns i veïnes prenguin consciència i s’organitzin. Cal que l’Ajuntament en comptes de mirar cap a un altre costat aposti per facilitar l’organització de les persones als barris.

Són molts els problemes que tenim: la necessitat del Pla Integral d’Estació del Nord, la nova sala d’apostes o la circulació de camions a Can Pantiquet, el manteniment de l’activitat comercial a Zona Centre i altres, la contaminació a tot arreu, el nou barri del Calderí, la manca d’activitats culturals i d’oci per als joves, el manteniment i la neteja a Can Borrell i altres punts.. i tants i tants problemes

Si enfortim els Barris, afrontarem molts d’aquests problemes i millorarem la ciutat. Fem-ho, tu també, organitza’t al teu Barri.

Aquest article va sortir publicat al butlletí municipal Quatre Cantons d’Abril 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *