fbpx
29/04/2024
Mollet En ComúPolitica

Crònica del Ple de Maig de 2021

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a
el grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/permalink/10165141682345641

o al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/10159108524571638

Doncs sí, dilluns va ser PLE a Mollet, el ple del mes de maig.
Per a qui li pugui interessar, breus impressions d’una servidora, i resum de votacions.
Si sóc sincera, he de dir que va ser un ple ensopit. Amb alguns companys comentàvem que hi havia una mica d’espessor generalitzada. 3 hores davant una pantalla no ajuden a que flueixi. Com deia, no va ser especialment llarg (com si 3 horetes no fos res!) i perquè hi havia diverses mocions i precs, que si no, amb 15 minuts el ventilem!
He de dir que ja fa un temps que els plens “no son lo que eran”. I en part perquè són telemàtics, i es perd la força del directe, del contacte, de la presència. I en part per les normes incomprensibles encara a dia d’avui no s’entenen ni les compartim, que fa que NO poguem presentar les mocions que volem; no es poden presentar les que no són de competències municipals, però tampoc es poden presentar les que proposen coses concretes per la nostra ciutat. Qui ho entén això?
Total, que queda tot desvirtuat, i cada cop més buit de contingut. Peròooo que la cosa no decaiga! …que malgrat tots aquests impediments, restriccions de drets i criteris subjectius, vam poder tractar temes MOLT interessants, no sense una mica de polèmica, que siempre le da vidilla al tema. Per exemple, la cursa de “tonto el último” per veure quin grup presenta abans les mocions que venen d’entitats (les entitats no poden presentar-les directament, sinó a través d’un grup municipal). Per déu, regulem el tema ja d’una vegada, perquè fa vergonya…
Vam parlar de salut mental (gran oblidada abans i durant la pandèmia); de salut bucodental; també d’ajuts amb infants amb necessitats educatives especials; i vam parlar de peatges a les autovies i autopistes; i d’animals de companyia, dels 100 anys del naixement del pintor Abelló. I vam parlar d’habitatge, i la deixo pel final per estendre’m una mica. Una moció que presenta la PAH a tots els ajuntaments, i que vol seguir fent pressió i seguir treballant i posant el focus en la gravetat de la situació d’accés a la vivenda; en els desnonaments, i en la necessitat de regular i de legislar perquè aquest dret es pugui exercir realment.
Vull reconèixer-li a la PAH la seva tenacitat, persistència, esforç i treball, i cal esperar i apretar perquè les institucions i els governs estiguin a l’alçada de les necessitats de la ciutadania i blindin aquest dret, d’una vegada.
Les preguntes, com sempre, ja ho veureu … respostes molt “curioses” (ojo, aquestes només són les del nostre grup, però com sempre, podeu veure tot el ple, un cop pengin la videoacta a la web municipal)
Per a més detall i explicacions, ja sabeu on trobar-me!
Salut!

Aqui teniu les actes dels plens a la seu electronica del web municipal:
https://seuelectronica.molletvalles.cat/index.php…

També podeu veure el ple sencer a :
https://www.youtube.com/watch?v=4o5k7hKXcxI


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *