fbpx
19/06/2024
Politica

Mollet en Comú presentarà moció per afavorir la participació a les eleccions municipals del 2023

La formació insta a l’Ajuntament perquè emprengui les actuacions oportunes per tal que tots els veïns i veïnes estrangers/es empadronats a Mollet del Vallès, amb dret a vot, tinguin tota la informació i facilitats per inscriure’s al cens electoral i poder votar

Les pròximes eleccions municipals de l’any 2023, Mollet del Vallès tindrà un cens electoral aproximat de 38.782 persones. Aquest cens es podrà veure augmentat en un total de 4.900 persones, si totes les veïnes estrangeres amb dret a vot fan les passes oportunes per inscriure’s al cens electoral. (majors d’edat amb nacionalitat de la Unió Europea o d’un país amb acords de reciprocitat amb l’estat espanyol).

En tots els casos les persones estrangeres que puguin i vulguin exercir el seu Dret a Sufragi a les properes eleccions municipals de maig de 2023 han de sol·licitar prèviament la seva inscripció al cens electoral.

Moltes persones, però, no disposen de la informació per a realitzar els passos necessaris i es queden sense poder exercir el seu vot.

Fa uns anys Mollet en Comú va realitzar una campanya on s’explicava com realitzar aquests tràmits que portaven a les persones estrangeres a inscriure’s al cens electoral i poder votar. També es concretaven els terminis, perquè un cop finalitzats ja no és possible fer-ho.

Amb aquesta moció es planteja que sigui la pròpia administració qui fomenti la participació i el dret a vot de totes les persones empadronades a Mollet i que tenen aquest dret reconegut.

Els acords proposen entre d’altres, el següent.  

“Instar a l’Ajuntament de Mollet del Vallès que contacti a través d’sms, correu electrònic i/o trucada telefònica a tots els veïns i veïnes estrangers/es empadronats a Mollet del Vallès, amb dret a vot, per a facilitar que realitzin les passes necessàries per a la seva inscripció al cens electoral.”

“Afegir al web municipal tota la informació referent al dret a vot de les persones estrangeres, així com fer una campanya informativa a la revista municipal.”

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “la participació política i la representació de les persones migrades són fonamentals per a la transformació social de la ciutat. El dret de vot de les persones estrangeres ha de ser una eina de diàleg que ha d’acompanyar un procés d’inclusió a la societat, alhora que ha de ser un instrument d’empoderament contra el racisme i l’exclusió”.

Adjuntem text de la moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *