fbpx
22/06/2024
Cultura

Hem d’apostar per la cultura

L’any i mig que portem vivint una pandèmia global ens ha fet veure quines són les grans prioritats (salut, educació, serveis essencials,…) i com necessitem serveis públics de qualitat que garanteixin el bon funcionament d’aquests serveis. Alhora, les limitacions sanitàries han afectat especialment aquelles activitats més multitudinàries. Tot el sector de l’esport, de l’oci, de la cultura ha patit com pocs els efectes de les restriccions. Segur que són i han estat limitacions necessàries, però hem de valorar l’efecte que tot això té en la nostra societat i, com, a l’hora de tornar a la normalitat hem de fer un esforç per tal de recuperar especialment el nostre sector cultural.

Cal reflexionar de quant com a societat necessitem activitats i expressions culturals, fins i tot des de l’òptica local les activitats culturals dels petits creadors locals vertebren el sentiment de comunitat, des del barri a la ciutat o la nació o al món, gent i entitats properes construeixen amb les seves propostes la identitat de tots plegats. La cultura és important. Molt.

Des de Mollet en Comú sempre hem estat crítics amb la manca d’impuls que des de l’Ajuntament de Mollet se li ha donat a la cultura. Parlem molt d’esports, de premis i de grans projectes urbanístics. Però si comparem Mollet amb molts pobles del voltant, amb menys habitants, en matèria cultural la nostra programació municipal és ben minsa. Salvant alguna excepció (i no sempre ben treballada) el govern de Mollet sembla veure amb recel al món cultural local i mai ha apostat per programacions ambicioses que a poc a poc dinamitzin la demanda local d’activitats culturals.

La sortida de la pandèmia ha de ser una oportunitat: Temin un munt de creadors locals, tenim un munt d’entitats que hi treballen i volen fer més coses, tenim equipaments moltes vegades desaprofitats. Amb ambició, apostant decididament per la cultura, podem fer de Mollet un exemple de ciutat viva, creadora i compromesa amb la cultura.

Aquest article va apareixer al butlletí municipal Quatre Cantons de Maig de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *