fbpx
19/06/2024
EconomiaMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ FELICITA EL GOVERN LOCAL PER LA NOVA WEB SOBRE PRESSUPOSTOS

La passada setmana el govern local presentava la web “on van els meus impostos?” com un gran avanç en la transparència de la gestió municipal. Al ple municipal de setembre de 2020 Mollet en Comú presentava una moció (que va ser restringida a passar com a prec) on demanava justament aquesta web.

Des de Mollet en Comú sempre s’ha defensat la transparència com una actitud elemental per part de les administracions cap a la ciutadania. Als últims anys hem vist com cada vegada més aquesta necessitat de transparència en la gestió s’anava convertint en lleis que obligaven a l’administració a tenir les seves dades a l’abast dels ciutadans (llei de transparència, seus electròniques, perfil del contractant, etc). Ha estat un camí llarg i pel que encara hem d’avançar.

Al passat ple de setembre de 2020 (28/9/2020) el grup municipal de Mollet en Comú presentava una moció “PER A MILLORAR LA INFORMACIÓ I LA TRANSPARÈNCIA A LA CIUTADANIA, EN RELACIÓ AL PRESSUPOST MUNICIPAL” en la que es recordava com la informació que en aquell moment apareixia al Portal de Transparència de l’Ajuntament de Mollet no complia els requisits d’actualització (hi havia informació pendent d’actualitzar) i d’accessibilitat que la llei exigia. En concret, molta de la documentació no era prou entenedora per tal que qualsevol ciutadà pogués fer-ne ús. Per tant, la moció reclamava que el govern local fes les modificacions necessàries per complir aquests requisits.

Tal com ha passat moltes vegades aquesta legislatura la moció va rebre un informe negatiu de secretaria i per tant no va poder ser debatuda i votada al ple sinó que va ser exposada pels regidors dels comuns com un prec.

Ara que el govern municipal acaba de presentar la web “on van els meus impostos?” des de Mollet en Comú volen felicitar el govern municipal per tenir en consideració i fer realitat aquesta proposta de Mollet en Comú.

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú recorda que “ja fa molts anys, l’única informació que hi havia al web municipal sobre els pressupostos era un resum de tot condensat en un únic full del qual ja ens van queixar. Ha plogut molt i, afortunadament, també hem avançat molt. Però des de Mollet en Comú continuarem empenyent per tal de seguir millorant”

Per últim, Mollet en Comú vol convidar a la ciutadania que doni una ullada a aquesta nova eina municipal visitant la web https://mollet.dondevanmisimpuestos.es i que sigui conscient de la importància no només dels impostos sinó també de la transparència i l’accés a una informació que és de tots.

Aquí teniu la moció sobre aquest tema que van presentar al setembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *