fbpx
29/04/2024
Habitatge

Habitatge: un dret!

La pandèmia de la COVID19 ha agreujat el problema de l’accés a l’habitatge. Els preus dels lloguers segueixen sent abusius i per molta gent és impossible accedir a un pis de compra.

Els bancs van ser rescatats amb diners públics, i segueixen sense retornar-ho a la societat, mentre acumulen habitatges. A Mollet, fa temps que veiem titulars buits:

2012: Mollet proposa aplicar recàrrec a pisos buits

2014: Mollet multarà entitats bancàries per tenir pisos buits (es calculava que hi havia uns 400 pisos de propietat de bancs i caixes)

2016: L’ajuntament insta els bancs a cedir pisos per a lloguer social (en aquell moment, d’acord amb l’Agència de l’Habitatge, les entitats financeres tenen 171 immobles buits a la ciutat en condicions d’habitabilitat)

2017:  L’Ajuntament de Mollet obre expedients per sancionar bancs amb pisos buits “Després d’inspeccions i de creuar dades, s’ha constatat que hi ha 5 habitatges que porten més de dos anys desocupats permanentment sense causa justificada, i segons la Llei pel dret a l’habitatge, és sancionable.” On van quedar els 400 o els 171 pisos? Se’n va sancionar algun?

2019: El Govern de Mollet planteja pujar l’IBI un 50% als grans propietaris de pisos buits.

2020: Mollet no entra al llistat de municipis a regular els preus de lloguer.

2020: L’equip de govern diu que es farà un cens d’habitatges buits. De nou.

Hem entrat en un permanent “dia de la marmota”, on rere els titulars no hi ha política efectiva d’habitatge. Al contrari, es fomenten promocions de pisos nous a preus que queden molt lluny de poder ser assumits per la ciutadania, en especial la gent jove, que es veurà expulsada de la seva ciutat.


Mentrestant, partits com C’s, infesten de “fakenews” sobre ocupacions exprés, fent demagògia. Confonen ocupació amb “allanamiento de morada” (que es pot resoldre àgilment). I segons el regidor de seguretat ciutadana, no es coneix cap cas d’ocupació exprés a Mollet.


El drama és l’accés a la vivenda, i seguirem defensant aquest dret de les persones.

Aquest article va ser publicat a la secció de grups municipals del Butlletí Municipal Quatre Cantonts d’Octubre 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *