fbpx
12/07/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriOpinió

STOP CONTAMINACIÓ

A Mollet el problema de la contaminació és una realitat evident. Situats a la segona corona metropolitana de Barcelona, envoltats d’autopistes i  carreteres que conformen un important nus de comunicacions, a la vora de polígons propis i grans zones industrials del Vallès,  i amb un nucli urbà altament densificat, que concentra a 50000 persones, resulta clar que les dades de la qualitat de l’aire que respirem no poden ser gaire bones.

No ho són. Un estudi de fa un any situava a Mollet com la setena ciutat europea amb més mortalitat vinculada a la qualitat de l’aire. Llavors des de Mollet en Comú vam fer una campanya titulada “Stop Contaminació” i vam demanar públicament al govern de la ciutat que es prengués seriosament aquesta questió. La resposta va ser relativitzar el problema i seguir com sempre.

Un any després les dades continuen empitjorant. Basta amb fer un seguiment amb l’app aire.cat per veure com les dades de Mollet destaquen negativament sobre els pobles dels voltants. Un fet del qual cada vegada es queixen més veïns i veïnes.

Cal afegir que als últims mesos han augmentat els episodis de males olors de presumpte origen químic que es fan molt notoris a alguns indrets de la ciutat i dels que mai s’acaba aclarint que les causa.

Cal fer alguna cosa perquè anem tard. Fa un any ja proposàvem, per exemple, incentivar l’ús de la bici i del transport públic. Cal que el govern de la ciutat compleixi els seus compromisos. Recordem que el desembre de 2019 Mollet es va declarar l’emergència climàtica a la ciutat amb un manifest carregat de bones propostes que vam subscriure tots els grups polítics. Per contra, poc s’ha avançat en aquests temes i l’augment de la contaminació és una prova.

Però, encara pitjor, el govern de Mollet, en aquesta situació, impulsa projectes com ara el del nou megabarri del Calderí o al nou POUM, noves edificacions als voltants de Santa Rosa. És a dir: més creixement. Un creixement insostenible i al que ens oposem perquè és clarament incompatible amb tenir una bona qualitat de l’aire que respirem i amb lluitar contra el canvi climàtic.

Aquest article va sortir publicat a l’espai de grups municipals del butlletí municipal QUATRE CANTONS de Febrer 2022
https://online.fliphtml5.com/awnxf/rskz/#p=14

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *