fbpx
19/06/2024
Educació

Posicionament de Mollet en Comú respecte la resolució del tsjc sobre l’escola can vila

Fa uns dies s’ha conegut la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en què rebutja la petició de l’Ajuntament, perquè sigui la Generalitat qui es faci càrrec de la despesa que ha suposat la instal·lació dels nous mòduls a l’Escola Can Vila, i que ha estat de més de 600.000 euros.

Des de Mollet en Comú es considera que, davant el conflicte entre institucions, com és aquesta qüestió entre ajuntament i departament, sempre s’ha d’esgotar la via del diàleg.

És necessària una negociació que pugui acabar en un bon acord per tothom, i sobretot, per tota la comunitat que representa l’escola d’educació especial de Can Vila.

A l’estiu, quan les greus deficiències en els edificis de l’escola i la impossibilitat de començar el curs en aquells equipaments, l’ajuntament va parar el primer cop i això va suposar la solució menys dolenta, però en cap cas la definitiva. I sobretot, si d’entrada pensava assumir el cost, l’ajuntament podia evitar anar als tribunals i optar per la via del diàleg. De fet, des de la mateixa regidoria es planteja ara encetar converses amb el departament per arribar un acord.

Sense posicionar-se doncs, en el fons de la qüestió, sobre qui ha d’assumir el cost de les instal·lacions, la via judicial segueix oberta, i no serà fins d’aquí uns anys que es resoldrà.

Des de Mollet en Comú, hi ha una preocupació que de ben segur és compartida, i és l’impacte que pot tenir l’haver d’assumir el cost, en el pressupost global municipal, per al manteniment i inversions a les escoles del municipi. El propi regidor apuntava que aquesta despesa comprometia el pressupost, de manera que cal preveure un possible impacte econòmic si no s’arriba a acords.

La formació fa temps que reclama una major dotació econòmica per a fer front a les necessitats de les escoles, moltes d’elles presentant deficiències.

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú planteja “potser ara seria bon moment també, per definir i concretar d’una vegada a qui correspon determinades actuacions de millora i manteniment a les escoles, i deixar de passar-se responsabilitats d’uns als altres”.

En qualsevol cas, la formació insisteix en allò mateix que demana Can Vila, i és una solució definitiva i no provisional, per a la continuïtat del centre en les millors condicions per a tot l’alumnat.

El proper divendres 2 de desembre S’ha convocat nou consell de l’IME, on la formació espera obtenir més informació sobre la qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *