fbpx
19/04/2024
Cultura

Mollet en Comú planteja la creació d’un equipament per a joves

Les polítiques de joventut són una prioritat per a la formació de cara a les municipals de 2023. Disposar d’un equipament exclusiu per a jovent i amb serveis i professionals que treballin diferents àmbits.

Mollet en Comú assenyala que actualment i des de fa anys, que no existeix un equipament per a joves a la ciutat, i que és necessari per tal de desenvolupar la totalitat de les polítiques de joventut.

Les polítiques dirigides al jovent tenen un caràcter transversal, és a dir que engloben habitatge, salut, educació, cultura, ocupació, etc. , però això no treu que hi hagi un espai de trobada, un punt on es trobin professionals dels diferents àmbits, i per tant que sigui l’equipament de referència per als i les joves de Mollet. On poder-hi plantejar dubtes, desenvolupar projectes, fer xarxa, obtenir recursos. I a més, sigui un entorn segur i de confiança.

Un element fonamental per a Mollet en Comú és aquest, les polítiques de joventut, des d’allò més visible, el que fa referència als estudis, la feina, l’habitatge, la salut, l’oci, fins a allò que té a veure amb la participació, la reflexió, la visió crítica, i altres aspectes. Des de fa anys a Mollet hi ha un buit.

L’any 2019 es va aprovar el Pla Local de Joventut, amb una vigència fins el 2022, i en aquest temps, lamentem que no s’hagin posat en marxa les actuacions que s’hi definien. Si es va més enrere, els plans locals han estat pels períodes 2008-2012 i 2017-2020. Aquests buits durant anys, demostren la inacció política en matèria de joventut.

El Pla Local de Joventut, a punt d’expirar, recollia la proposta de “Crear un equipament juvenil

gran i polivalent que ofereixi serveis també els caps de setmana i en horari nocturn” i la forma de gestió: “Plantejar altres models de gestió de l’equipament juvenil que incloguin als propis joves (autogestió/cogestió).”

En el recull de mancances que plantejaven les persones participants, es deia “No hi ha un equipament juvenil específic” I també “No tenir un equipament juvenil de referència no permet centralitzar la informació, la orientació,  la dinamització juvenil, i tenir un espai educatiu per adolescents.”

Des de la formació de comuns es proposa i així ho inclouran de nou, al seu programa electoral, un equipament per als i les joves, que es trobin entre la franja de 12 a 30 anys, orientativament. Aquest, ha de tenir possibilitat de comptar amb espais d’autogestió pel propi jovent, tot contribuint i potenciant la seva autonomia, independència i criteri.

Per a Marina Escribano “és imprescindible a Mollet comptar amb aquest espai, que pugui ser punt de trobada i de recursos, i que això contribueixi a tenir els serveis més a l’abast i centralitzats, per part del jovent” i a més apunta a “la importància de no controlar-ho tot des de l’administració, i plantejar l’autogestió com a sistema per a gestionar part de l’equipament o altres espais relacionats amb el jovent”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *