fbpx
12/07/2024
Politica

MOLLET EN COMÚ VALORA MOLT POSITIU EL PREACORD DE GOVERN DESPRÉS DE LES ELECCIONS DEL 10N


La formació agraeix els 5.173 vots obtinguts per En Comú Podem, situant-la com a 2a força més votada a Mollet. Tot i així, expressem la nostra preocupació per l’ascens de l’extrema dreta i la difícil governabilitat a l’estat.

Els resultats de les eleccions del 10 de novembre, unes eleccions que es podrien haver evitat, han deixat un regust agredolç. Si bé d’una banda els suports a Ciutadans han caigut de forma estrepitosa, s’han incrementat de forma molt important, els resultats obtinguts per l’extrema dreta de VOX, que tindrà una cinquantena de diputats i diputades al Congrés. Ens preocupa la normalització i el blanquejament d’una formació que mostra poc o nul respecte cap a la igualtat, els drets humans i el canvi climàtic, entre d’altres.

Certament amb la nova composició del Congrés, el panorama és més complicat i la governabilitat no serà gens fàcil, però valorem molt positivament i com un pas essencial i històric, el preacord que ahir es va fer públic entre el PSOE i Unidas Podemos. Aquest, en un nou govern de progrés, ha de situar al centre de la política els temes fonamentals com són: l’ocupació, l’habitatge, el canvi climàtic, la lluita contra la violència masclista, les pensions i la situació a Catalunya.

Des d’En Comú Podem Catalunya, ja plantejàvem que aquest acord hauria d’haver-se produït després de les eleccions d’abril, quan les condicions eren molt més favorables.  En aquell moment no va ser possible, i cal fer autocrítica de cara a la ciutadania, que es va sentir decebuda per la impossibilitat de tancar un acord abans.

Considerem que ara és l’hora que totes les forces polítiques progressistes, republicanes i d’esquerres, es posin d’acord per fer un govern, posar fi al feixisme, i fer la pressió i força necessària per tal de garantir polítiques socials, ecològiques i feministes, de justícia social, creació d’ocupació de qualitat, i de redistribució de la riquesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *