fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúOpinió

Un govern il·lusionant

MARINA ESCRIBANO Portaveu de Mollet en Comú

El primer govern progressista de coalició des del retorn de la democràcia ja és una realitat, i des de Mollet en Comú sentim plena satisfacció. 

El govern, format pel PSOE i Unidas Podemos, representa un necessari gir cap a l’esquerra transformadora i defensora de drets. 

Els homes i les dones dels comuns, “En Comú- Podem”, sentim orgull i il·lusió de formar part d’aquest govern de canvi i transformació i en el que molta gent hi ha posat grans esperances. I donem tot el nostre suport a Alberto Garzón, Yolanda Díaz i a Manuel Castells; i com no, també a Pablo Iglesias i Irene Montero. Tenim tot el convenciment que al front dels seus ministeris s’hi deixaran la pell per a fer-ho el millor possible.  

Un govern de coalició amb un programa sòlid i ambiciós per abordar temes oblidats i crucials pel país i per la seva classe treballadora: les condicions laborals i la generació d’ocupació; la protecció del medi ambient; el treball per la igualtat efectiva entre homes i dones a partir de polítiques feministes i dotació de recursos per fer front a la violència masclista; l’educació i sanitat pública; les polítiques socials, la redistribució de la riquesa, serveis públics de qualitat, així com unes pensions dignes, entre d’altres assumptes. 

L’objectiu d’aquest acord programàtic és convertir-lo en polítiques reals que ajudin a la gent, com des de fa uns anys s’està fent amb èxit a Barcelona. 

Aquest acord no ha deixat a ningú indiferent, i tan extraordinari és, que a la dreta i la ultra dreta li fa mal, i han reaccionat amb un rebuig frontal. Unes formacions polítiques que diuen defensar la democràcia, però no accepten les regles del joc democràtic.

 No serà una legislatura fàcil, perquè rebrà els atacs dels poderosos, de qui veu perillar el seu modus vivendi i el seu poder. Haurem de defensar les polítiques per a la majoria de la gent, de les pitjors armes amb les que intentaran permanentment desgastar i atacar. Però aquest govern il·lusiona, i esperem ben aviat començar a veure els fruits d’una política diferent, que posa les persones al centre.  

 

 

Article d’opinió publicat a Mollet a Mà, el 17/1/2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *