fbpx
12/07/2024
Medi AmbientMobilitat i Territori

Mollet en Comú reclama solucions a les administracions davant les queixes veïnals per males olors i contaminació

El Grup Municipal de Mollet en Comú està fent diferents actuacions davant la problemàtica de les males olors i la contaminació a la ciutat

A les últimes setmanes han proliferat les queixes per episodis de males olors a diversos punts de la nostra ciutat. Tant a xarxes com directament alguns veïns i veïnes fan manifest les seves molèsties davant aquestes situacions que a més s’agreugen en aquests mesos d’estiu marcats per onades de calor. Es dona el cas que aquestes queixes a més es fan extensives a poblacions dels voltants el que fa més difícil localitzar l’origen o orígens d’aquestes males olors.

Ja fa un parell d’anys que Mollet en Comú va llançar la seva campanya STOP CONTAMINACIÓ a partir de les notícies que situaven a Mollet com la setena ciutat més contaminada d’Europa. Des de llavors poc s’ha avançat tot i que el govern de la ciutat ha situat els temes ambientals com a prioritaris. De fet, la resposta més notòria per part del govern de Mollet a aquesta problemàtica ha estat col·locar una nova estació de mesura pròpia al costat del mateix ajuntament i dir que les dades no són preocupants. Com si amb això les dades que donen les estacions de mesura oficials de la Generalitat deixessin de ser reals.

Respecte a aquest tema i al de les males olors, presumiblement provinents de fuites o emissions de les indústries que ens envolten, Mollet en Comú ha fet diverses preguntes als plens municipals, obtenint sempre la resposta que no constaven aquestes fuites o que el seu control era competència de la Generalitat.

A les últimes setmanes, la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano ha tingut diferents trobades amb persones i entitats interessades per aquesta problemàtica i la conclusió és que estem davant d’un problema real de la qual desconeixem l’abast, però que cal controlar i prevenir perquè pot tenir implicacions greus. Escribano també ha contactat amb els governs municipals dels pobles dels voltants per compartir com veuen aquests fets, tenint una valoració positiva d’aquestes trobades que caldria concretar en accions territorials que poguessin solucionar aquests problemes. De fet, s’està treballant per fer una reunió entre diferents ajuntaments de la zona.  L’incendi fa un parell de mesos de l’empresa Hebrón de La Llagosta o els greus incendis industrial que des de Montornès van afectar al Besòs als anys 2019 i 2022 són proves que cal estar amatents amb l’activitat industrial que ens envolta i els riscos pel medi ambient i la salut que impliquen. Marina Escribano assenyala que “continuarem reclamant al govern de Mollet actuacions valentes en aquest sentit, el que no poden es continuar amagant-se i tirant “pilotes fora” davant una problemàtica de males olors i contaminació que és real i que preocupa i molt a la ciutadania. A altres pobles com ara Santa Perpètua s’ho han pres seriosament i estan actuant. Cal coordinar esforços i solucionar aquests problemes. Esperem que l’ajuntament de Mollet a través de l’alcaldessa o de la regidoria competent assisteixi a la reunió que s’està convocant amb altres municipis, per tractar la problemàtica. La qualitat de vida al nostre entorn, la preservació del medi ambient i la salut de les persones mereixen una major dedicació”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *