fbpx
19/06/2024
Mobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ PRESENTA DUES MOCIONS AL PLE DE SETEMBRE, RELATIVES A ACCESSIBILITAT I A VIA PÚBLICA

Malgrat una de les mocions és una reivindicació que ja s’ha fet realitat, la formació ha decidit mantenir-la, en consens amb la plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès. L’altra moció prové de la col·laboració amb la plataforma Mollet Opina.

Mollet En Comú es mostra satisfeta per la col·laboració mantinguda amb entitats molletanes, que han fet possible que es portin al ple dues qüestions que afecten el dia a dia dels veïns i veïnes de Mollet.

La primera, i que va presentar-se a l’ajuntament a finals d’agost, tracta sobre la posada en funcionament dels ascensors a l’estació de Mollet Santa Rosa. Les obres van acabar fa més de 6 mesos, però els ascensors encara no funcionaven. Finalment ho han fet aquest mes de setembre. No obstant, i després de la reunió  mantinguda amb la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, que va dur a terme una campanya ciutadana per reclamar els ascensors, s’ha decidit mantenir la moció, i presentar-la igualment al Ple, per tal de donar-li rellevància a la qüestió.

La segona moció es tracta de nou d’una col·laboració amb ciutadania compromesa i organitzada de la nostra ciutat, com és el col·lectiu Mollet Opina, que ens va traslladar un tema que ha estat important aquest estiu, i és la forta temperatura durant l’onada de calor que hem patit, tant al juliol com a l’agost, i la necessitat de trobar maneres de fer més suportable el desplaçar-se per la ciutat. En aquest sentit, Mollet En Comú hem incorporat les seves idees en una moció que reclama un Pla Municipal Pla d’actuació Municipal per prevenir i alhora fer front als efectes d’episodis de calor intensa, amb participació dels diferents serveis municipals i entitats socials.

Els acords estableixen que en el pla d’actuació s’hi incorporaran mesures de diferent tipus, atenent a les necessitats de prevenció de la salut, en àmbit de les persones, de la via pública i dels equipaments municipals, i en aquest sentit considerar les següents: posar a disposició de la ciutadania més espais públics d’aigua: piscines, fonts; i/o ampliar-ne horaris; fer difusió de consells i recomanacions a la ciutadania davant la calor; instal·lació de tendals a la via pública per crear ombres en espais on no n’hi ha, i reduir la sensació de calor, i ampliar horaris d’equipaments municipals amb refrigeració, entre d’altres.

La formació desitja que les dues tinguin suport, i per sobre de tot, que el Ple municipal pugui debatre sobre qüestions del dia a dia de la nostra ciutat.

Aquií teniu els continguts de les mocions:

MOCIÓ ASCENSOR ESTACIÓ SANTA ROSA:
https://molletencomu.cat/wp-content/uploads/2019/09/Moció-MeC_-
ascensors-Sta-Rosa.pdf

MOCIÓ MESURES ONADES DE CALOR
https://molletencomu.cat/wp-content/uploads/2019/09/Moció-Mec_Pla-Actuació-Mesures-de-calor-intensa.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *