fbpx
22/05/2024
CulturaMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ PROPOSA UNA PROGRAMACIÓ CULTURAL ALTERNATIVA I SEGURA

Davant l’anunci de l’equip de govern de suspendre la Festa Major d’estiu, així com tots els actes i esdeveniments culturals fins a finals d’any, creiem que cal prendre mesures per no deixar de banda la cultura, i fer una programació alternativa, mantenint les mesures de precaució necessàries.

Des de Mollet en Comú som perfectament conscients que la situació de crisi sanitària i d’estat d’alarma fa que ens haguem d’adaptar a la situació que vivim, i això entre d’altres, passa per evitar aglomeracions de persones, i així, el risc de contagi.


A l’estiu celebrem la nostra Festa Major, on hi participen nombroses entitats i associacions de la ciutat, entre les que destaquen les colles dinamitzadores de la Festa. I també tenim la Fira d’artesans, on s’hi apleguen persones que treballen diferents tècniques artístiques de manera artesanal. O el Sona Mollet, certamen que reuneix músics d’arreu.


En aquests esdeveniments hi és present tot un sector que ha estat durament castigat: els treballadors i treballadores del sector de la cultura. Art, música, dansa, teatre, espectacles de tota mena. Els propis artistes i totes les persones professionals que hi donen suport: equips tècnics, muntatge d’escenaris, i un llarg etcètera, han vist com la cultura ha estat de les últimes coses a tenir en compte, i per motius obvis, l’assistència a espectacles no és permesa fins a avançades fases del desconfinament.
La reactivació econòmica i la recuperació, també passen per la cultura. I seria un greu error esborrar-la, al•legant la crisi. Seria un missatge equivocat cap a la ciutadania, que en temps de crisi, la cultura és supèrflua. Precisament, en temps d’incertesa i patiment, la cultura és molt necessària.
Des de la més absoluta responsabilitat, creiem que és possible, i que cal treballar per trobar fórmules alternatives per celebrar de manera diferent aquests actes suspesos. No només a través de l’ajut de les tecnologies, sinó també del talent artístic que tenim a la ciutat, fent ús dels amplis espais de Mollet, de diferents tipus de format, i a partir de les propostes de les pròpies entitats i ciutadania.


Des de Mollet en Comú es vol transmetre aquest missatge de suport a la cultura, i a tenir iniciativa per repensar les nostres festes i esdeveniments culturals, adaptats a l’escenari de COVID19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *