fbpx
19/06/2024
Feminisme

MOLLET EN COMÚ PROPOSA QUE EL PLE DECLARI MOLLET CIUTAT FEMINISTA I S’ADHEREIXI A LA CARTA EUROPEA PER A LA IGUALTAT DE DONES I HOMES A LA VIDA LOCAL


Des del grup municipal de Mollet En Comú, en col·laboració amb el grup de feminisme de l’organització, es presenta una proposta al Ple perquè es declari Mollet ciutat feminista, i així mateix, l’ajuntament s’adhereixi a la carta europea per a la igualtat de dones i homes a la vida local.

Aquest proper ple de novembre, es debatrà i portarà a aprovació una moció de Mollet en Comú, que pretén refermar el compromís de l’Ajuntament amb la lluita feminista, en ares d’aconseguir una societat amb igualtat entre homes i dones, i fer-ho començant pel nostre municipi i l’àmbit local.

No hi ha dubte que la gran majoria de la ciutadania molletana està compromesa amb la lluita per assolir la igualtat entre homes i dones. També el consistori hi està compromès.

La carta europea per a la igualtat de dones i homes en la vida local es defineix textualment com “una carta perquè els governs locals i regionals es comprometin a utilitzar les seves facultats i les dels seus associats a favor d’una major igualtat”. Considerant que el compromís ja hi és, això és un pas més que el fa més fort. I atenent que els ajuntaments tenen competències per cooperar a favor d’una major igualtat.

La ciutadania de Mollet ha expressat en múltiples ocasions, a través de les seves associacions de dones i a través de dones i homes compromesos, la indignació per la violència contra les dones, la preocupació per l’ascens de la ultradreta que pretén retrocedir en el temps, i l’absoluta convicció de continuar amb la lluita feminista. En són exemple les diferents mobilitzacions, la vaga general feminista i diverses manifestacions.

Cal continuar treballant des de la ciutat, en la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat efectiva entre les dones i els homes, l’eliminació de les discriminacions per raó de sexe i l’eradicació de la violència masclista.

I per això considerem important, com a acció institucional, comprometre’ns a continuar fent passos, en una declaració unànime de tot el consistori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *