fbpx
22/06/2024
Feminisme

MOLLET EN COMÚ PRESENTA UNA MOCIÓ PEL 25N, DIA INTERNACIONAL PER L’ERRADICACIÓ DE LES VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES.

Els comuns donen suport a la declaració institucional aprovada per la Junta de Portaveus i a la vegada faran servir la seva moció com a precs per al proper ple. Demanen un augment del pressupost, i altres mesures, per lluitar contra la violència masclista

Com cada any el grup municipal de Mollet en Comú ha presentat una moció en el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per l’erradicació de les violències contra les dones. Tot compartint l’ampli consens en aquest tema per part de totes les forces que conformen el ple municipal, l’ànim de la moció era que, com altres ocasions, servís per a una declaració de la Junta de Portaveus. En aquest cas i com altres anys, el conjunt de forces polítiques han aprovat que l’ajuntament s’adherís a la declaració institucional que promouen les entitats supramunicipalistes (ACM i FCM) i altres institucions. Aquest és el manifest que s’ha llegit a l’acte institucional del 25N al migdia i que compta amb tot el suport de Mollet en Comú.

Amb tot, el grup municipal de Mollet en Comú ha trobat convenient passar la part d’acords de la moció com un prec al proper ple municipal del 29 de novembre. D’aquesta forma, Mollet en Comú garanteix que aquest tema tan important formi part de l’ordre del dia del ple.

Al, llavors, prec es demana que l’ajuntament refermi el seu  compromís en aquesta lluita amb polítiques i mesures per desactivar la violència estructural que pateixen tota la diversitat de dones pel fet de ser-ho. Concretant més, el prec demana, entre d’altres, augmentar el pressupost municipal per la lluita contra la violència masclista, empadronar immediatament a les dones migrades per evitar la seva exclusió social, elaborar un pla de xoc contra la feminització de la pobresa amb plans d’ocupació específics per a dones i, finalment, garantir l’habitatge social immediat per a dones en situació de violència masclista.

Us adjuntem la declaració institucional i la moció de Mollet en Comú

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *